Η εφεδρική αποχέτευση αποτελεί κίνδυνο για την υγεία;

Η εφεδρική αποχέτευση απελευθερώνει φυσικούς, αερομεταφερόμενους ρύπους. Η εισπνοή αυτών των ατμών μπορεί να οδηγήσει σε ποικίλα συμπτώματα, όπως κράμπες, εμετό, πυρετό και σοβαρές μορφές γαστρεντερίτιδας. Εάν δεν αντιμετωπιστεί, η εισπνοή εφεδρικών λυμάτων για μεγάλα χρονικά διαστήματα μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο. Οι καθυστερήσεις αποχέτευσης συγκαταλέγονται μεταξύ των χειρότερων προβλημάτων υδραυλικών εγκαταστάσεων λόγω του κινδύνου που παρουσιάζουν για τους ιδιοκτήτες σπιτιών και τους κατοίκους.

Τα λύματα μπορούν να μεταδώσουν ασθένειες, αρρώστιες και ακόμη και θάνατο. Το Εθνικό Συμβούλιο Υπεράσπισης Πόρων αναφέρει ότι σχεδόν 2 εκατομμύρια περιπτώσεις ασθενειών προκαλούνται από τη μόλυνση των λυμάτων κάθε χρόνο. Τα λύματα είναι γεμάτα μολυσματικούς παράγοντες, ιούς και βακτήρια που αποτελούν σοβαρή απειλή για τους ανθρώπους και τα κατοικίδια ζώα τους. Επιπλέον, τα λύματα μπορεί να περιέχουν και άλλες τοξικές ουσίες όπως φυτοφάρμακα, υπολείμματα από φαρμακευτικά φάρμακα, μύκητες και πρωτόζωα.

Δεν αποτελεί απειλή μόνο η φυσική επαφή με ακατέργαστα λύματα, αλλά τα λύματα μπορούν επίσης να μολύνουν τον αέρα γύρω σας. Η εφεδρική αποχέτευση λυμάτων αφήνει μολυσματικούς παράγοντες που μεταφέρονται μέσω του αέρα μαζί με τους φυσικούς μολυσματικούς παράγοντες. Η εισπνοή των ατμών που εκπέμπονται από τα ακατέργαστα λύματα μπορεί να οδηγήσει σε γαστρεντερίτιδα, η οποία συνήθως συνδέεται με πυρετό, εμετό, κράμπες και ενδεχομένως θάνατο, εάν δεν αντιμετωπιστεί. Μια εφεδρική αποχέτευση θα αποτελέσει συνήθως σοβαρό κίνδυνο για την υγεία που προκαλείται κυρίως από βακτήρια, ιούς και παράσιτα στις αποφραξεις περιστερι.

Η εφεδρική αποχέτευση είναι επικίνδυνη λόγω των πολλών τρόπων με τους οποίους μεταδίδει ασθένειες και επειδή μερικές φορές είναι δύσκολο να προβλεφθεί. Αποχέτευση είναι όλα όσα πετάτε στην αποχέτευση. Αυτό το βρώμικο καφέ θολό νερό με τις σβώλους μεταφέρει κυψέλες ιών, μολυσματικών ουσιών, παρασίτων και βακτηρίων. Εάν το σπίτι σας πέσει θύμα των ζημιών από την ανάσχεση ή την υπερχείλιση και δεν είστε καλυμμένοι, θα είστε υπεύθυνοι για τις επισκευές του σπιτιού και τα έξοδα καθαρισμού από την τσέπη σας.

Σε μια διατομεακή μελέτη οι εργαζόμενοι μιας εταιρείας αποχέτευσης εξετάστηκαν για δείκτες του ιού της ηπατίτιδας Β (HBV), τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η έκθεση σε λύματα συσχετίστηκε ανεξάρτητα με θετικότητα για μόλυνση HBV. Οι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί με αυτό το βακτήριο από την εφεδρεία της αποχέτευσης, ειδικά τα παιδιά κάτω των 5 ετών και οι ηλικιωμένοι, μπορεί να αρρωστήσουν πολύ από την Ε. Ενώ οι πλημμύρες είναι ίσως περισσότερο γνωστές για την πρόκληση εκτεταμένων ζημιών από το νερό σε σπίτια και επιχειρήσεις, μπορούν επίσης να προκαλέσουν την επιστροφή λυμάτων από τις γραμμές υγιεινής αποχέτευσης μέσα στα σπίτια μέσω των σωλήνων αποχέτευσης, Εάν η αποχέτευση σας καθυστερήσει στο υπόγειο ή αλλού πρέπει να καθαριστεί αμέσως. Εάν το νερό της αποχέτευσης παραμείνει στο σπίτι σας για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να αντιμετωπίσετε ακόμη περισσότερες ζημιές στην ιδιοκτησία σας.

Από ηλεκτρικές πυρκαγιές έως ηλεκτροπληξία και ακόμη και θάνατο, οι κίνδυνοι που σχετίζονται με το ηλεκτρικό ρεύμα υπό τάση κατά τη διάρκεια και μετά από μια πλημμύρα ή απόρροια λυμάτων πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη. Εάν καθαρίζετε μόνοι σας τη διαρροή λυμάτων, τότε θα χρειαστείτε εξοπλισμό για να παραμείνετε ασφαλείς και χωρίς ασθένειες. Όταν η ηπατίτιδα είναι αποτέλεσμα αντιπλημμυρικής προστασίας λυμάτων συχνά χαρακτηρίζεται από φλεγμονή του ήπατος και ίκτερο. Ο πιο συνηθισμένος λόγος για την εφεδρική αποχέτευση είναι η κακή διαχείριση των σωλήνων ή η διαρροή από τους σπασμένους σωλήνες σε αυλές ή σε εσωτερικούς χώρους.

Καθώς τα λύματα μπορούν να απελευθερώσουν τοξίνες ή ακόμη και μολυσμένη σκόνη, ο κίνδυνος για την εισπνοή των τοξινών είναι πολύ υψηλός. Πριν προσλάβετε μια αξιόπιστη εταιρεία επισκευής αποχετεύσεων, να γνωρίζετε τους πιο συνηθισμένους κινδύνους δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας αποχέτευσης και πώς μπορείτε να τους αποτρέψετε. Ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους για να εισέλθουν βακτήρια από την εφεδρική αποχέτευση στο σώμα σας είναι μέσω της επαφής από χέρι σε στόμα. Τα περισσότερα συμβόλαια ιδιοκτητών σπιτιού δεν καλύπτουν την εφεδρική αποχέτευση, εκτός εάν προστεθεί ειδική ασφαλιστική κάλυψη για την εφεδρική αποχέτευση.

Λόγω της ευαίσθητης φύσης του καθαρισμού μιας απώλειας λυμάτων, είναι πολύ ασφαλέστερη επιλογή να αφήσετε τον καθαρισμό και την αποκατάσταση στους επαγγελματίες.

Leave Message

All fileds with * are required