Καθαρίζονται οι υπόνομοι;

Οι περισσότεροι καθαρισμοί υπονόμων γίνονται στο πλαίσιο ενός προγράμματος τακτικής συντήρησης, αν και οι καθαριστές ανταποκρίνονται επίσης σε κλήσεις έκτακτης ανάγκης για υπερχείλιση ή βλάβη των γραμμών. Οι περισσότεροι υπόνομοι στις Ηνωμένες Πολιτείες συντηρούνται από τις τοπικές εταιρείες κοινής ωφέλειας, αν και οι ιδιοκτήτες ακινήτων είναι συνήθως υπεύθυνοι για τις πλευρικές συνδέσεις. Ως καλό προληπτικό μέτρο θα πρέπει να καθαρίζετε τις γραμμές αποχέτευσης κάθε 18-22 μήνες. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα συχνότερα από αυτό, ίσως χρειαστεί να καλέσετε έναν υδραυλικό και να προγραμματίσετε μια βιντεοσκοπημένη επιθεώρηση των σωλήνων σας στις αποφραξεις περιστερι.

Εάν το σπίτι σας είναι παλαιότερο, η πιθανότητα να σας ωφελήσει ένας άμεσος καθαρισμός των αποχετευτικών γραμμών είναι πολύ μεγάλη. Ως σταθερό προληπτικό μέτρο, οι γραμμές αποχέτευσης θα πρέπει να καθαρίζονται μία φορά κάθε δεκαοκτώ με είκοσι δύο μήνες. Εάν το σπίτι σας αντιμετωπίζει συχνά προβλήματα με τις γραμμές αποχέτευσης, συνιστάται να επικοινωνήσετε με έναν υδραυλικό και να προγραμματίσετε μια βιντεοσκοπημένη επιθεώρηση. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά συστήματα στο σπίτι σας που απαιτούν συντήρηση.

Η συντήρηση του συστήματος HVAC είναι απίστευτα σημαντική εάν ζείτε σε παλαιότερο σπίτι με αρχικούς αγωγούς. Όταν υπολογίζετε αν χρειάζεται να αντικαταστήσετε μια γραμμή αποχέτευσης, είναι σημαντικό να εξετάσετε πρώτα όλες τις επιλογές σας. Σε γενικές γραμμές, οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων θα πρέπει να καθαρίζουν τις γραμμές αποχέτευσης κάθε 18 έως 22 μήνες για να διασφαλίσουν ότι οι σωλήνες τους είναι σε καλή κατάσταση και απαλλαγμένοι από αποφράξεις σε πρώιμο στάδιο. Οι συνδυασμένοι καθαριστές αποχέτευσης μπορούν να μεταγγίσουν το πλεονάζον υγρό που φέρνουν στο σώμα των απορριμμάτων πίσω στη γραμμή αποχέτευσης όταν τελειώσει ο καθαρισμός.

Σε αυτό το σημείο θα έχετε πρόσβαση στη γραμμή εσείς ή ένας επαγγελματίας συντηρητής αποχέτευσης για να στείλετε μια κάμερα κάτω ή να την καθαρίσετε. Η γραμμή είναι ένα μακρύ καλώδιο που τροφοδοτείται ή "φιδώνεται" μέσα σε μια οπή αποχέτευσης, αναγκάζοντας την απόφραξη να περάσει μέσα από την απόφραξη και να εισέλθει στο κύριο σύστημα αποχέτευσης. Ορισμένες αποφράξεις αποχετευτικών γραμμών είναι αναπόφευκτες, αλλά μπορείτε να κάνετε το δικό σας κομμάτι χρησιμοποιώντας κάδους απορριμμάτων και σκουπιδοτενεκέδες. Σίγουρα δεν θέλετε το αποχετευτικό σύστημα του σπιτιού σας να φρακάρει, αλλά πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού δεν γνωρίζουν πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζονται οι γραμμές αποχέτευσης.

Οι περισσότεροι επαγγελματίες υδραυλικών θεωρούν ότι είναι σκόπιμο να καθαρίζετε και να συντηρείτε τακτικά την κύρια γραμμή αποχέτευσης είτε κατά περίπτωση είτε τουλάχιστον κάθε δύο χρόνια. Το να διατηρείτε τους σωλήνες αποχέτευσης καθαρούς είναι εξίσου σημαντικό με οποιαδήποτε άλλη εργασία προληπτικής συντήρησης που εκτελείτε στο σπίτι σας. Εάν αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα με τις αποχετευτικές σας γραμμές ή κάποιο από τα προειδοποιητικά σημάδια που αναφέρονται παραπάνω, θα πρέπει να προβείτε σε επαγγελματική επιθεώρηση. Πιθανώς δεν χρειάζεστε άδεια για να καθαρίσετε τη γραμμή αποχέτευσης, αλλά θα πρέπει να συνεργαστείτε με την πόλη για την επισκευή ή την αντικατάσταση των σωλήνων.

Οι καθαριστές αποχετεύσεων συνδυάζουν την εκτόξευση νερού υψηλής πίεσης και μια πηγή κενού υψηλής ροής για να καθαρίσουν τους σωλήνες και να αναρροφήσουν το υλικό που προκαλεί αποφράξεις, ώστε να αποκατασταθεί και να διατηρηθεί η κανονική ροή των αποχετεύσεων. Ο χειριστής απομακρύνεται με ασφάλεια από τους κινδύνους για την υγεία των εργασιών αποχέτευσης, καθώς και από τους επαγγελματικούς κινδύνους που συνδέονται με την είσοδο σε περιορισμένο χώρο.

Leave Message

All fileds with * are required