Μπορεί να φράξει μια αντλία λυμάτων;

Μια από τις πιο καταστροφικές βλάβες στις υδραυλικές εγκαταστάσεις συμβαίνει όταν μια αντλία εκτοξευτήρα ή οι γραμμές αποχέτευσης φράζουν από συντρίμμια. Εάν η αντλία δεν μπορεί να ωθήσει το νερό προς τα πάνω και στις γραμμές αποχέτευσης, τα λύματα ρέουν πίσω στο σπίτι σας. Το υπόγειο ή το χαμηλότερο επίπεδο μπορεί γρήγορα να εμποτιστεί με ακατέργαστα λύματα και άλλα απόβλητα. Εάν η αντλία φρεατίου σας είναι χωρίς καπάκι, με την πάροδο του χρόνου μπορεί να συσσωρευτούν ακαθαρσίες και να αρχίσει να φράζει.

Αυτό μπορεί να μειώσει την απόδοσή της ή να τη σταματήσει εντελώς να λειτουργεί. Επιθεωρήστε την έξοδο του σωλήνα εκροής. Ανάλογα με τη θέση του στο τοπίο, μπορεί εύκολα να φράξει από σκουπίδια, χώμα, μια μπάλα του τένις ή άλλο αντικείμενο. Ως ιδιοκτήτης σπιτιού, γνωρίζετε ήδη ότι κομμάτια από σκουπίδια είναι δυνατόν να κολλήσουν στην αντλία.

Οφείλετε επίσης να γνωρίζετε ότι μικρότερα αντικείμενα μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε σταδιακή συσσώρευση λάσπης, η οποία τελικά προκαλεί βλάβη στην αντλία. Εφόσον διαβάζετε αυτό το κείμενο, τότε γνωρίζετε πόσο σημαντική είναι μια αντλία φρεατίου για τα σπίτια μας. Υπάρχουν φορές, δυστυχώς, όπου αντιμετωπίζουμε προβλήματα που μπορούν να σταματήσουν τις αντλίες μας από το να λειτουργούν όπως προβλέπεται. Αυτό μπορεί να σημάνει την καταστροφή σε ένα απολύτως υγιές σπίτι.

Ναι, οι αντλίες φρεατίου μπορούν να φράξουν με την πάροδο του χρόνου λόγω της συσσώρευσης σωματιδίων και άλλων σκουπιδιών στη λεκάνη και στις γραμμές αποστράγγισης. Εάν δεν μπορείτε να αποφύγετε την είσοδο στερεών στο φρεάτιο σας, ίσως πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο μιας αντλίας λυμάτων για να αποφύγετε οποιοδήποτε πρόβλημα. Θα έχετε διαρροές λυμάτων στην αυλή ή το σπίτι σας, ως ένδειξη ότι έχετε μπλοκάρει η αντλία σας. Μερικές φορές, ένα σύστημα αντλίας φρεατίου δεν έχει φραγή και λειτουργεί σωστά, το σύστημα αποχέτευσης είναι παρθένο και το σύστημα εξακολουθεί να μην φαίνεται να αντλεί νερό από το υπόγειό σας στις αποφραξεις περιστερι.

Ο απομακρυσμένος διακόπτης ελέγχου πλωτήρα τύπου πλωτήρα και σωλήνα (αριστερά) χρησιμοποιείται σε ορισμένες αντλίες αποχέτευσης και συστήματα αντλιών φρεατίου. Ορισμένα μοντέλα αντλιών αποχέτευσης αναφέρουν στο εγχειρίδιο εγκατάστασης και συντήρησης ότι η αντλία μπορεί να ανεχθεί να λειτουργεί χωρίς νερό. Δίπλα στην αντλία φρεατίου στο υπόγειό σας, μια από τις πιο σημαντικές αντλίες που μπορεί να έχετε είναι η αντλία εκτοξευτήρα που χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση των λυμάτων. Για τις οικιακές αποχετεύσεις και την αντλία που υποφέρουν από κηρώδεις εναποθέσεις που φράζουν από λίπος ή λάδι, τα απολιπαντικά αποχέτευσης υδραυλικών εγκαταστάσεων FOG (Fat Oil Grease) (όπως το Cloroben PT- μπορεί να βοηθήσουν στη διάλυση της απόφραξης.

Η απόφραξη από βακτηριακή ανάπτυξη σε μια γραμμή αποχέτευσης, σε μια παγίδα αποχέτευσης ή σε μια αντλία εκροής ή σε μια αντλία λυμάτων μπορεί να επιδεινωθεί από πρόσθετες πηγές βακτηρίων, όπως τα βακτήρια που σχηματίζονται στα συμπυκνώματα κλιματισμού που διανέμονται με το να στάζουν μέσω του συστήματος αποχέτευσης συμπυκνωμάτων σε μια σπάνια χρησιμοποιούμενη παγίδα ή σε ένα θάλαμο αντλίας λυμάτων. Διαθέτουμε ένα σύστημα διπλής αντλίας (εκτοξευτήρα) στο θησαυροφυλάκιο που ωθεί τα λύματα πάνω και κάτω από μια γραμμή πίεσης (σε έναν παράδρομο) προς τον κεντρικό αγωγό του Δήμου σε έναν μεγάλο διασταυρούμενο δρόμο. Οι οδηγίες της Zoeller για τις αντλίες αποχέτευσης επισημαίνουν επίσης ότι ένας ρόλος του καλύμματος του θαλάμου αντλίας είναι να εμποδίζει την είσοδο σκουπιδιών στο θάλαμο άντλησης και από αυτή την κατεύθυνση. Η επακόλουθη κανονική καθημερινή χρήση των νεροχυτών, των ντους, των μπανιέρες και των τουαλετών που συνδέονται με τη σηπτική αντλία ή την αντλία λυμάτων θα αραιώσει περαιτέρω το όξινο περιεχόμενο στο δοχείο της αντλίας σε ένα ακίνδυνο επίπεδο.

Απόφραξη - Εάν η αντλία εκροής σας λειτουργεί, αλλά δεν αντλεί από τη λεκάνη λύματα, τότε αυτό μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχει απόφραξη στην πτερωτή της αντλίας εκροής. Με την αντλία απορριμματοφόρου μπορείτε να έχετε τα στερεά απόβλητά σας που βρίσκονται στο νερό να μετατρέπονται σε πολτό και στη συνέχεια να μεταφέρονται στις γραμμές αποχέτευσης. Ο πλωτηροδιακόπτης είναι μια μπάλα που θα επιπλέει πάνω στα λύματα και μόλις η στάθμη των λυμάτων φτάσει σε ένα συγκεκριμένο ύψος, η μπάλα ενεργοποιεί έναν αισθητήρα και αυτό κάνει την αντλία σας να ξεκινήσει. Η αντλία εκτοξευτήρα δυσκολεύεται να τις διαλύσει, οπότε συνήθως τείνουν να παγιδεύονται και να εμποδίζουν την άντληση των λυμάτων.

Leave Message

All fileds with * are required