Μπορείτε να αρρωστήσετε από τις αναθυμιάσεις των υπονόμων;

Ναι, το αέριο των υπονόμων μπορεί να σας αρρωστήσει. Γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό να λαμβάνετε σοβαρά υπόψη σας τυχόν περίεργες μυρωδιές που προέρχονται από τον υπόνομό σας. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε πώς να αναγνωρίζετε πιθανά συμπτώματα έκθεσης σε αέρια αποχέτευσης, επειδή ορισμένα αέρια αποχέτευσης είναι άοσμα ή βλάπτουν την αίσθηση της όσφρησης. Τα σύγχρονα υδραυλικά συστήματα διαθέτουν μέτρα για την προστασία των σπιτιών από διαρροές αερίων αποχέτευσης.

Υπάρχουν μια χούφτα πιθανές αιτίες για την οσμή αερίου αποχέτευσης στο σπίτι σας, οι περισσότερες από τις οποίες είναι αποτέλεσμα βλαβών στα υδραυλικά συστήματα. Εάν υπάρχει μόνο μια ήπια διαρροή αερίου αποχέτευσης, το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση είναι να αερίσετε το σπίτι και να καλέσετε έναν υδραυλικό να έρθει να επιθεωρήσει και να διορθώσει τη διαρροή. Το να πάρετε λίγο καθαρό αέρα μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση των συμπτωμάτων σας. Μάθετε για τη δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα και τι την προκαλεί στις αποφραξεις περιστερι.

Βρείτε πληροφορίες σχετικά με τα συμπτώματα, τη διάγνωση, τη θεραπεία και την πρόληψη της δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα. Το αέριο υδρόθειο είναι επίσης γνωστό ως "αέριο των υπονόμων, επειδή συχνά παράγεται από τη διάσπαση των αποβλήτων. Σε χαμηλά επίπεδα, το αέριο υδρόθειο έχει έντονη οσμή παρόμοια με σάπια αυγά. Μπορείτε να μυρίσετε το αέριο υδρόθειο σε χαμηλότερα επίπεδα από αυτά που μπορεί να προκαλέσουν επιπτώσεις στην υγεία, οπότε η μυρωδιά του αερίου δεν σημαίνει πάντα ότι θα σας αρρωστήσει.

Ωστόσο, σε υψηλότερα επίπεδα, η μύτη σας μπορεί να κατακλυστεί από το αέριο και να μην μπορείτε να το μυρίσετε. Σε υψηλότερα επίπεδα, το αέριο υδρόθειο μπορεί να σας αρρωστήσει και να αποβεί μοιραίο. Ένα χαμηλό επίπεδο έκθεσης από αέριο λυμάτων μπορεί να προκαλέσει πονόλαιμο, ερεθισμό των ματιών, βήχα και δύσπνοια. Εάν εκτεθείτε σε αυτό το χαμηλό επίπεδο αερίου λυμάτων για παρατεταμένες περιόδους, θα μπορούσε να προκαλέσει κόπωση, απώλεια όρεξης, πονοκεφάλους, ευερεθιστότητα, ακόμη και κακή μνήμη.

Εάν υποψιάζεστε ότι έχουν συσσωρευτεί υψηλές συγκεντρώσεις αερίου λυμάτων σε κλειστό χώρο, θα πρέπει να εκκενώσετε τον χώρο και να επικοινωνήσετε με την πυροσβεστική υπηρεσία για βοήθεια. Εάν υποψιάζεστε ότι υπάρχει διαρροή αερίου αποχέτευσης στο σπίτι σας, προσπαθήστε πρώτα να εντοπίσετε από πού προέρχεται η διαρροή. Ο πιο συνηθισμένος λόγος δημιουργίας αντιδραστήρων αποχέτευσης είναι η κακή διαχείριση των σωλήνων ή η διαρροή από τους σπασμένους σωλήνες σε αυλές ή σε εσωτερικούς χώρους. Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγιεινής και της γεωργίας μπορεί να εκτεθούν σε αέριο αποχέτευσης κατά τη διάρκεια του καθαρισμού και της συντήρησης των δημοτικών υπονόμων, των δεξαμενών αποθήκευσης κοπριάς και των σηπτικών δεξαμενών των σπιτιών.

Όταν οι συγκεντρώσεις αερίων αποχέτευσης στον κανονικό αέρα φτάνουν τα 0,0005 μέρη ανά εκατομμύριο, μπορούν να ανιχνευθούν ως οσμή σάπιων αυγών ή καμένων χημικών ουσιών. Οι σωλήνες του συστήματος αποχέτευσης είναι ενισχυμένοι για να προστατεύουν το εσωτερικό του σπιτιού σας από την έκθεση στα υποπροϊόντα των ανθρώπινων αποβλήτων. Τα αέρια της αποχέτευσης μπορούν να εισέλθουν σε ένα σπίτι μέσω μιας αποχέτευσης δαπέδου, από διαρροή ή μπλοκαρισμένο εξαερισμό οροφής υδραυλικών εγκαταστάσεων ή (εάν τα αέρια βρίσκονται στο έδαφος δίπλα στο σπίτι) μέσω ρωγμών στα θεμέλια. Η έκθεση του σπιτιού ή του γραφείου σε τοξικά επίπεδα αερίων αποχέτευσης συμβαίνει σπάνια, αλλά θα πρέπει να διερευνήσετε τις επίμονες δυσάρεστες οσμές από τα μπάνια από εκπαιδευμένους επαγγελματίες υδραυλικών εγκαταστάσεων.

Αν και δεν είναι τοξικό σε μικρές ποσότητες, το αέριο των υπονόμων μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας σε μεγαλύτερες ποσότητες, καθώς και να δημιουργήσει μια σειρά από άλλα προβλήματα σε εσάς, το σπίτι σας και τα υδραυλικά σας. Η κίνηση του νερού μέσω των συστημάτων αποχέτευσης συμβάλλει στην παροχή ενός φραγμού έναντι των δυνητικά επιβλαβών αερίων. Εάν καθαρίζετε μόνοι σας τη διαρροή λυμάτων, τότε θα χρειαστείτε εξοπλισμό για να παραμείνετε ασφαλείς και χωρίς ασθένειες. Αυτοί οι παθογόνοι μικροοργανισμοί τείνουν να πεθαίνουν γρήγορα στην ατμόσφαιρα, αλλά θα μπορούσαν ακόμα να μολύνουν τους ανθρώπους που εισπνέουν τα αέρια των υπονόμων.

Για να προστατευτείτε από διαρροή αερίου από τους σωλήνες, οι τουαλέτες θα πρέπει πάντα να προσαρμόζονται καλά στις γραμμές αποχέτευσης. Το αέριο των υπονόμων αποτελείται από υδρόθειο, διοξείδιο του άνθρακα, μεθάνιο και αμμωνία- το υδρόθειο είναι αυτό που δίνει στο αέριο των υπονόμων αυτή την έντονη, "μυρωδιά σάπιου αυγού". Οι άνθρωποι που επιβιώνουν μετά την εισπνοή μεγάλων ποσοτήτων αερίου αποχέτευσης μπορεί να παρουσιάσουν μακροχρόνια προβλήματα υγείας λόγω δηλητηρίασης από υδρόθειο.

Leave Message

All fileds with * are required