Μπορείτε να αρρωστήσετε από τον καθαρισμό λυμάτων;

Coli και άλλα βακτήρια, πρωτόζωα όπως η Giardia και η Cryptosporidia και ορισμένοι ιοί. Άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν κόπωση, κοιλιακό άλγος, ναυτία και διάρροια. Δεν αποτελεί απειλή μόνο η φυσική επαφή με ακατέργαστα λύματα, αλλά τα λύματα μπορούν επίσης να μολύνουν τον αέρα γύρω σας. Η εφεδρική αποχέτευση λυμάτων αφήνει μολυσματικούς παράγοντες που μεταδίδονται με τον αέρα μαζί με τους φυσικούς μολυσματικούς παράγοντες στις αποφραξεις περιστερι.

Η εισπνοή των ατμών που εκπέμπονται από τα ακατέργαστα λύματα μπορεί να οδηγήσει σε γαστρεντερίτιδα, η οποία συνήθως συνδέεται με πυρετό, εμετό, κράμπες και ενδεχομένως θάνατο, εάν δεν αντιμετωπιστεί. Τα λύματα είναι όλα όσα πετάτε στην αποχέτευση. Αυτό το βρώμικο καφέ θολό νερό με τις σβώλους μεταφέρει κυψέλες ιών, μολυσματικών ουσιών, παρασίτων και βακτηρίων. Εάν έχετε αυτά τα συμπτώματα και διαρκούν περισσότερο από δύο ημέρες, καλέστε το γιατρό σας.

Εάν ένα παιδί κάτω του ενός έτους εμφανίσει αυτά τα συμπτώματα, καλέστε αμέσως το γιατρό σας. Η περίοδος επώασης για μια κοπρανο-στοματική ασθένεια (δηλ. Τα λύματα περιέχουν επιβλαβείς μικροοργανισμούς, όπως βακτήρια, ιούς και πρωτόζωα, που μπορούν να προκαλέσουν ασθένειες όπως γαστρεντερίτιδα. Οι υπερχειλίσεις λυμάτων μπορεί να προκληθούν από κατεστραμμένα ή μπλοκαρισμένα υδραυλικά συστήματα, από την αντίστροφη ροή του συστήματος αποχέτευσης, από βλάβη της σηπτικής δεξαμενής και από πλημμύρες.

Εάν πιστεύετε ότι έχετε εκτεθεί με οποιονδήποτε τρόπο σε νερό αποχέτευσης, είτε σε υγρή μορφή μέσω σπασμένου ή φραγμένου σωλήνα είτε σε μορφή αερίου, είναι σημαντικό να ζητήσετε αμέσως τη βοήθεια ενός επαγγελματία ιατρού. Εάν δεν αντιμετωπιστούν, πολλές από τις αρνητικές συνέπειες μιας έκθεσης σε νερό αποχέτευσης μπορεί γρήγορα να αποδειχθούν καταστροφικές. Η έκθεση στους τύπους βακτηρίων και παρασίτων που συνήθως περιέχονται στο νερό της αποχέτευσης μπορεί να οδηγήσει σε καταστάσεις όπως η αντιδραστική αρθρίτιδα, ο πιθανός καρκίνος και σε ορισμένες περιπτώσεις, ο θάνατος. Μια κοινή παρανόηση σχετικά με τα λύματα είναι ότι μπορείτε να αρρωστήσετε μόνο αν καταναλώσετε απευθείας την ουσία.

Εάν εκτεθούν σε νερό αποχέτευσης, οι άνθρωποι και τα ζώα μπορούν να αρρωστήσουν καταστροφικά σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Έχει τη δυνατότητα να αρρωστήσει πολύ όχι μόνο όποιος έρχεται σε άμεση επαφή με αυτό, αλλά και οποιοσδήποτε άλλος με τον οποίο έρχεται σε επαφή ο εκτεθειμένος, καθώς υπάρχουν πολλά εξαιρετικά μεταδοτικά βακτήρια και ιοί που συνήθως βρίσκονται στα λύματα. Βεβαιωθείτε ότι φοράτε προστατευτικό ρουχισμό κατά τον καθαρισμό και την απολύμανση, συμπεριλαμβανομένων των λαστιχένιων γαντιών, των μπότες και της προστασίας των ματιών. Εάν έρχεστε αντιμέτωποι με τον καθαρισμό μιας περιοχής που έχει πλημμυρίσει ή έχει μολυνθεί με λύματα, μπορεί να ανησυχείτε για τους κινδύνους για την υγεία που συνδέονται με αυτή τη δραστηριότητα.

Αυτοί είναι όλοι οι λόγοι για τους οποίους η SafeGroup είναι απασχολημένη με την ανταπόκριση σε επείγουσες κλήσεις πελατών για την εκτέλεση εργασιών καθαρισμού έκτακτης ανάγκης που αφορούν την ανάκτηση και τον καθαρισμό διαρροών λυμάτων. Χρησιμοποιήστε μη μολυσμένη παροχή νερού κατά τον καθαρισμό - μην χρησιμοποιείτε τη δική σας παροχή νερού εάν δεν είστε σίγουροι για την ποιότητά της. Με έναν τρόπο, δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για την πραγματοποίηση μιας κλήσης σε υδραυλικό ή συνεργείο καθαρισμού, η οποία θα μπορούσε να κοστίσει μερικές χιλιάδες ανάλογα με το πόσο κακό μπορεί να είναι. Αν καθαρίζετε μόνοι σας τη διαρροή λυμάτων, τότε θα χρειαστείτε εξοπλισμό για να παραμείνετε ασφαλείς και χωρίς ασθένειες.

Μια απώλεια λυμάτων μπορεί να μοιάζει με έναν σχετικά εύκολο καθαρισμό που μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνος του, αλλά δεν πρέπει να την αναλάβει κανείς άλλος εκτός από ειδικούς. Λόγω της ευαίσθητης φύσης του καθαρισμού μιας απώλειας λυμάτων, είναι πολύ πιο ασφαλής επιλογή να αφήσετε τον καθαρισμό και την αποκατάσταση στους επαγγελματίες. Αυτές οι αναθυμιάσεις συχνά απελευθερώνονται στον αέρα κατά τη διαδικασία καθαρισμού, γι' αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό να προσλάβετε έναν ειδικό και επαγγελματία. Εάν πρόκειται για ένα μικρό συμβάν και προτιμάτε να κάνετε τις εργασίες μόνοι σας, ακολουθούν προτάσεις για τον τρόπο καθαρισμού μιας πλημμύρας ή ενός προβλήματος αποχέτευσης.

Η επαφή με βακτήρια μπορεί να είναι τόσο εύκολη όσο το να μην καθαρίσετε σωστά τα χέρια σας αφού αγγίξετε λύματα και στη συνέχεια φάτε ή πιείτε. Πολλοί μπορεί να σκέφτονται να καθαρίσουν τα χέρια τους πριν από το φαγητό ή το ποτό, αλλά το κάπνισμα τσιγάρου ή πούρου όταν τα χέρια σας δεν είναι σωστά καθαρισμένα είναι επίσης ένας εξαιρετικά εύκολος τρόπος να μολυνθείτε από βακτήρια και ασθένειες. Σε περίπτωση που προκύψει μια κατάσταση στο σπίτι σας, όπως η ανάσχεση ενός σωλήνα αποχέτευσης στο υπόγειό σας, είναι πάντα σημαντικό να φοράτε προστατευτικό ρουχισμό (συμπεριλαμβανομένων γυαλιών και μάσκας) πριν προσπαθήσετε να τον καθαρίσετε.

Leave Message

All fileds with * are required