Μπορείτε να καθαρίσετε μια σηπτική δεξαμενή μόνοι σας;

Τεχνικά, μπορείτε να καθαρίσετε μια σηπτική δεξαμενή μόνοι σας. Ωστόσο, οι επαγγελματίες δεν σας συνιστούν να το κάνετε. Εάν το κάνετε εσφαλμένα, μπορεί να προκαλέσετε ζημιά στη δεξαμενή σας, να απορρίψετε ακατάλληλα τα απόβλητα ή να αποτύχετε να απομακρύνετε όλα τα απόβλητα από τη δεξαμενή. Θα πρέπει να προσλάβετε έναν επαγγελματία για να καθαρίσει τη σηπτική σας δεξαμενή για πολλούς λόγους.

Όλες οι εταιρείες άντλησης σηπτικών λυμάτων απομακρύνουν τη λάσπη από τη σηπτική σας δεξαμενή χρησιμοποιώντας ένα φορτηγό με ηλεκτρική σκούπα, αλλά το πόσο σχολαστική δουλειά κάνουν εξαρτάται από το αν "αντλούν ή "καθαρίζουν τη σηπτική δεξαμενή. Η χρήση μαγειρικής σόδας αντί για σκληρά χημικά καθαριστικά όπως η χλωρίνη θα κρατήσει όλα αυτά τα σημαντικά βακτήρια από το να σκοτωθούν. Οι περισσότερες σηπτικές δεξαμενές πρέπει να καθαρίζονται μία φορά κάθε τρία έως πέντε χρόνια, αλλά ορισμένες απαιτούν συχνότερο καθαρισμό. Εξοικονομήστε χρήματα και εξασφαλίστε ότι η σηπτική σας δεξαμενή θα συνεχίσει να λειτουργεί ομαλά, κάνοντας συχνές καθαρίσεις στις αποφραξεις περιστερι.

Η μαγειρική σόδα λειτουργεί αναμειγνύοντας με άλλα φυσικά συστατικά για να χρησιμεύσει ως ένα συνολικό φιλικό προς το περιβάλλον και φυσικό καθαριστικό για τις αποχετεύσεις, τις μπανιέρες, τις τουαλέτες και τους νεροχύτες σας. Ο David Balkan είναι επαγγελματίας υδραυλικός, διευθύνων σύμβουλος της Balkan Sewer and Water Main Service και πρόεδρος της Balkan Sewer and Drain Cleaning. Μία από αυτές τις συμβουλές περιλαμβάνει τη χρήση χαρτιού τουαλέτας που είναι ασφαλές για σηπτικό σύστημα και τη μείωση της ποσότητας του χάρτινου υλικού που καταλήγει στην αποχέτευση. Για να καθαρίσετε τη σηπτική σας δεξαμενή, θα πρέπει να καθαρίζετε το φίλτρο ετησίως και να κάνετε άντληση της δεξαμενής κάθε λίγα χρόνια.

Βάλτε 3-4 σάπιες ντομάτες στον κάδο απορριμμάτων κάθε 4 μήνες για να διατηρήσετε τη σηπτική σας δεξαμενή φυσικά καθαρή. Ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας λεμόνι ή εκχύλισμα λεμονιού, ¼ φλιτζάνι μαγειρική σόδα και ½ φλιτζάνι ξύδι για να καθαρίσετε φυσικά τη σηπτική σας δεξαμενή. Εκτός από την εφαρμογή φυσικών θεραπειών καθαρισμού, θα πρέπει πάντα να αποφεύγετε να κάνετε τα εξής όταν είστε σε σηπτική δεξαμενή. Ξεπλύνετε το διάλυμα στις αποχετεύσεις ή χρησιμοποιήστε το για να καθαρίσετε τα υδραυλικά σας εξαρτήματα και θα φτάσει στη δεξαμενή.

Παρόλο που τα βακτήρια βοηθούν στον έλεγχο της ποσότητας της λάσπης στον πυθμένα της δεξαμενής, τα βακτήρια αυτά δεν μπορούν να διασπάσουν τη λάσπη αρκετά γρήγορα ώστε να εξαλείψουν πλήρως τη λάσπη και να διατηρήσουν τη δεξαμενή καθαρή. Μπορείτε επίσης να του ζητήσετε να μετρήσει το βάθος του περιεχομένου της δεξαμενής, ώστε να υπολογίσετε τον καλύτερο χρόνο για την επόμενη συνεδρία καθαρισμού. Η χρήση μαγειρικής σόδας αναμεμειγμένης με άλλα φυσικά συστατικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα περιβαλλοντικά ασφαλές και φυσικό καθαριστικό για την τουαλέτα, τους νεροχύτες, τη μπανιέρα και τις αποχετεύσεις σας. Ευεργετικοί μικροοργανισμοί επεξεργάζονται τα απόβλητα από το σπίτι σας και το νερό απορροφάται σε ένα πεδίο αποχέτευσης, αλλά τελικά η δεξαμενή γεμίζει και σταματά να λειτουργεί.

Αν ο καθαρισμός με μαγειρική σόδα ή το ξέπλυμα μαγιάς στην τουαλέτα δεν σας αρέσει, σκεφτείτε έναν άλλο τρόπο για να φροντίσετε το σηπτικό σας σύστημα, χρησιμοποιώντας τις παλιές ντομάτες που βρίσκονται στο ψυγείο σας.

Leave Message

All fileds with * are required