Πώς απολυμαίνετε μια διαρροή λυμάτων;

Και μπορεί να μην χρειαστεί καν να πληρώσετε για τις υπηρεσίες τους - συχνά, η ασφάλιση καλύπτει το κόστος της πρόσληψης επαγγελματικής βοήθειας σε περίπτωση αποκατάστασης της αποχέτευσης. Εάν τα λύματα βρίσκονται σε απορροφητικό υλικό δαπέδου, όπως χαλί, το υλικό που έχει απορροφήσει τα λύματα θα πρέπει να σκουπιστεί με ηλεκτρική σκούπα για να απομακρυνθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος των αποβλήτων. Είναι σημαντικό να αποφεύγεται κάθε άμεση επαφή με τα λύματα, καθώς τα λύματα περιέχουν πολύ επιβλαβείς παθογόνους μικροοργανισμούς και ιούς που μπορούν να εισέλθουν στον οργανισμό εάν δεν τηρηθούν οι προφυλάξεις. Εάν τα λύματα βρίσκονται σε μη απορροφητικό υλικό δαπέδου, όπως πλακάκια, βινύλιο, σκυρόδεμα ή άλλες μη απορροφητικές επιφάνειες, ο καθαρισμός του ορατού νερού και του ημιστερεού υλικού πρέπει να γίνεται με ηλεκτρική σκούπα ή σφουγγαρίστρα και με τη χρήση των κατάλληλων συγκεντρώσεων απολυμαντικών για την απολύμανση.

Μετά τον καθαρισμό και την απολύμανση της περιοχής, οι περιοχές αυτές θα πρέπει να εξετάζονται προσεκτικά, καθώς τα λύματα ενδέχεται να μεταναστεύσουν σε ρωγμές ή στην περίμετρο του δαπέδου και να παγιδευτούν κάτω από την επιφάνεια. Δεδομένου ότι οι περισσότεροι ειδικοί στον καθαρισμό λυμάτων προσφέρουν όχι μόνο εξαγωγή νερού, αλλά και ποιοτικές εργασίες επισκευής, απομάκρυνση οσμών και καθαρισμό περιεχομένου, μπορούν να καθαρίσουν πλήρως, να απολυμάνουν και να αποκαταστήσουν το σπίτι σας - είναι η καλύτερη επιλογή σας σε περίπτωση μεγάλης διαρροής λυμάτων στο σπίτι σας. Η χρήση επαγγελματικών υπηρεσιών καθαρισμού λυμάτων θα σας βοηθήσει να αποφύγετε όλους τους παραπάνω κινδύνους και να επαναφέρετε το ακίνητό σας στην προ του ατυχήματος κατάσταση το συντομότερο δυνατό. Τυχόν πληγέντα φυτά θα πρέπει να ποτίζονται απαλά με καθαρό νερό και να μην τα αγγίζετε για 2 έως 3 ημέρες μετά την υπερχείλιση, ώστε να επιτραπεί η φυσική απολύμανση στις αποφραξεις περιστερι.

Οι διαρροές λυμάτων σε εξωτερικούς χώρους αποτελούν σοβαρή απειλή για τους ανθρώπους και το περιβάλλον λόγω των επιβλαβών παθογόνων μικροοργανισμών που περιέχουν. Ο σχολαστικός καθαρισμός των διαρροών λυμάτων σε εσωτερικούς χώρους είναι απαραίτητος για την προστασία των ανθρώπων - ιδίως των μικρών παιδιών - από επιβλαβή βακτήρια και ιούς. Λάβετε υπόψη σας ότι θα πρέπει να εξετάζετε το ενδεχόμενο να καθαρίσετε μόνο οι ίδιοι το σπίτι σας σε περίπτωση μικρής διαρροής λυμάτων - η οποία περιορίζεται σε μια μικρή περιοχή του σπιτιού σας (μπάνιο, μέρος της κουζίνας κ.λπ. Θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα για τον κατάλληλο καθαρισμό και την απολύμανση όλων των περιοχών ή των προσωπικών αντικειμένων που έχουν επηρεαστεί από τα λύματα.

Βεβαιωθείτε ότι τυχόν κρεβάτια κατοικίδιων ζώων, μπολ με τροφή και παιχνίδια που έχουν έρθει σε επαφή με λύματα έχουν καθαριστεί και απολυμανθεί ή έχουν απορριφθεί. Μην επιχειρήσετε να ξεβουλώσετε τις αποχετεύσεις σε αυτό το σημείο - τα λύματα πρέπει να απομακρυνθούν προτού αντιμετωπιστεί η αιτία της διαρροής. Έχετε κατά νου όμως ότι ο καθαρισμός λυμάτων είναι μια επίπονη και επικίνδυνη εργασία, οπότε μην αναλάβετε το έργο εκτός αν η διαρροή είναι μικρή και εύκολα διαχειρίσιμη. Ως εκ τούτου, η αντιμετώπιση των αποχετεύσεων πρέπει να γίνεται γρήγορα και αποτελεσματικά - σε περίπτωση διαρροής λυμάτων στο σπίτι σας, πρέπει να εκκενώσετε τους πάντες, να κλείσετε την παροχή ρεύματος και νερού στο κτίριο και να καλέσετε έναν υδραυλικό και έναν ειδικό καθαρισμού για να επιλύσουν το πρόβλημα.

Leave Message

All fileds with * are required