Πώς καθαρίζετε μια αντλία αποχέτευσης;

Ξεκινήστε τη διαδικασία καθαρισμού ψεκάζοντας την αντλία με το λάστιχο κήπου. Αφού ψεκάσετε την αντλία και αφαιρέσετε όλα τα χαλαρά υπολείμματα, χρησιμοποιήστε το εργαλείο απόξεσης για να αφαιρέσετε τυχόν κολλημένα υπολείμματα. Ψεκάστε ξανά την αντλία με το λάστιχο κήπου, ξεπλένοντας τα τελευταία υπολείμματα που μπορεί να έχουν απομείνει. Εάν η αντλία αρχίσει να λειτουργεί, αφήστε την να στραγγίξει όσο το δυνατόν περισσότερο νερό ή σκουπίστε το υπόλοιπο νερό με ηλεκτρική σκούπα υγρού-ξηρού αέρα ή ηλεκτρική σκούπα καταστήματος.

Στη συνέχεια, μπορείτε να προετοιμάσετε το σύστημα της αντλίας για τον καθαρισμό. Για το σκοπό αυτό, θα πρέπει να πάρετε μερικά λαστιχένια προστατευτικά γάντια, ένα μικρό πλαστικό δοχείο, ένα κατσαβίδι και ένα λάστιχο κήπου. Μπορεί να χρειαστείτε κάποιο φωτισμό και θα πρέπει επίσης να έχετε έτοιμο έναν κάδο απορριμμάτων. Χρησιμοποιήστε το λάστιχο κήπου για να ξεπλύνετε την αντλία στις αποφραξεις περιστερι.

Μόλις αφαιρεθεί το πρώτο στρώμα βρωμιάς, μπορείτε να αρχίσετε να ξύνετε με το εργαλείο σας. Δεν έχει σημασία τι ακριβώς είναι αυτό το εργαλείο, αρκεί να μπορεί να ξύσει οτιδήποτε έχει κολλήσει. Ξεπλύνετε ξανά με το λάστιχο για τελικό καθαρισμό. Συνιστούμε να καθαρίζετε την αντλία φρεατίου σας τουλάχιστον κάθε 6 μήνες και να της κάνετε έναν γρήγορο έλεγχο μετά από μια δυνατή καταιγίδα ή χιονόπτωση.

Αν δεν καθαριστεί, η βρωμιά και άλλα συντρίμμια που επιπλέουν με τα υπόγεια ύδατα θα συσσωρευτούν και μπορεί να καταστρέψουν την αντλία σας - συν το κόστος χιλιάδων δολαρίων σε ζημιές από το νερό. Μπορείτε να το καθαρίσετε κάτω από ζεστό τρεχούμενο νερό, μερικοί μπορεί να χρησιμοποιήσουν χλωρίνη ή ζεστό νερό, πριν το επανατοποθετήσετε. Το τελευταίο που δεν θέλετε να κάνετε είναι να καταστρέψετε την αντλία σας ενώ κάνετε τακτική προγραμματισμένη συντήρηση και καθαρισμό. Τα περισσότερα μοντέλα αντλιών φρεατίου θα πρέπει να καθαρίζονται μία φορά το χρόνο, αλλά ελέγξτε το εγχειρίδιο χρήσης για πιο λεπτομερείς πληροφορίες.

Η αντλία φρεατίου σας θα πρέπει να καθαρίζεται ανά τρίμηνο (3 έως 4 μήνες) προκειμένου να λειτουργεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να αποφεύγονται οι οσμές. Επιλέξτε μια ώρα που είστε σίγουροι ότι δεν θα τρέξει νερό από την αντλία ενώ προσπαθείτε να την καθαρίσετε. Πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν ότι πρέπει να καθαρίζουν το φρεάτιο και την αντλία τους από καιρό σε καιρό, αλλά δεν είναι σίγουροι για το τι πρέπει να κάνουν. Ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους για να καθαρίσετε - και να απολυμάνετε - μια αντλία φρεατίου είναι να την σκουπίσετε με ζεστό νερό και χλωρίνη.

Μετά την αποστράγγιση, μπορείτε να αποσυνδέσετε το πάνω μέρος της βαλβίδας ελέγχου και να την καθαρίσετε με ζεστό τρεχούμενο νερό πριν την επανασυνδέσετε. Για να ξεκινήσετε τον καθαρισμό θα χρειαστείτε έναν κουβά, μια πλαστική ξύστρα και ένα μεγάλο πλαστικό φύλλο που θα πρέπει να τοποθετήσετε στο έδαφος γύρω από την αντλία φρεατίου. Στην πραγματικότητα, αν ζείτε σε μέρος που είναι αφιλόξενο για τις αντλίες φρεατίου, όπως σε αμμώδες περιβάλλον, θα πρέπει να καθαρίζετε την αντλία φρεατίου σας τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε πριν από τον καθαρισμό της αντλίας φρεατίου σας είναι να αποσυνδέσετε την αντλία φρεατίου από την πρίζα ή να απενεργοποιήσετε το ρεύμα στον διακόπτη κυκλώματος.

Μια αντλία εκτόξευσης είναι προσαρτημένη σε συσκευές που βρίσκονται κάτω από την κύρια γραμμή αποχέτευσης μιας πόλης για να απομακρύνει τα λύματα και τα απόβλητα από το σπίτι σας. Χρησιμοποιώ την A-1 ετησίως εδώ και 10 χρόνια για να καθαρίζω τις ρίζες από το κεντρικό μου δίκτυο και η τιμή είναι πάντα δίκαιη και το προσωπικό πάντα κορυφαίο.

Leave Message

All fileds with * are required