Πώς καθαρίζονται τα λύματα;

Τα περισσότερα λύματα υποβάλλονται σε δευτεροβάθμια επεξεργασία καθώς και σε πρωτοβάθμια επεξεργασία. Η πιο συνηθισμένη μέθοδος είναι να ψεκάζετε ή να στάζετε το νερό πάνω σε ένα στρώμα άμμου ή χαλικιού. Καθώς το νερό φιλτράρεται προς τα κάτω, έρχεται σε επαφή με οξυγόνο και μικροοργανισμούς, οι οποίοι συνεργάζονται για να διασπάσουν την οργανική ύλη στο νερό. Ένα τυπικό αμερικανικό νοικοκυριό χρησιμοποιεί 300 γαλόνια νερού την ημέρα.

Μπάνια και ντους, βούρτσισμα των δοντιών, πότισμα του γκαζόν, πλύσιμο ρούχων και μαγείρεμα- χρησιμοποιούμε νερό χωρίς να το σκεφτόμαστε στις αποφραξεις περιστερι. Μόλις χρησιμοποιήσουμε αυτό το νερό, φεύγει από το νοικοκυριό μας μέσω μιας ποικιλίας αποχετεύσεων. Αυτό το νερό στη συνέχεια στέλνεται σε ένα ταξίδι καθαρισμού, φιλτραρίσματος, ταξιδιού και τελικά βρίσκει το δρόμο του πίσω προς χρήση. Το νερό έχει πάρει το δρόμο του από ένα σπίτι ή έναν επαγγελματικό χώρο μέσω μιας σειράς σωλήνων και αποχετευτικών αγωγών μέχρι μια μονάδα επεξεργασίας λυμάτων.

Μόλις φτάσει εδώ, το νερό υποβάλλεται σε επεξεργασία με την απομάκρυνση των στερεών αποβλήτων και τη χρήση βακτηρίων για την εξάλειψη της επιβλαβούς οργανικής ύλης. Μόλις το νερό καθαριστεί πλήρως, απορρίπτεται πίσω στο περιβάλλον. Μετά την επεξεργασία και την επαρκή απολύμανση, το νερό διοχετεύεται μέσω ενός συστήματος ανελκυστήρων και σωλήνων υπό πίεση στις περιοχές της πόλης όπου χρειάζεται. Ένα υπόλειμμα απολυμαντικού πρέπει να διατηρείται σε όλα τα μέρη του συστήματος, ώστε να διασφαλίζεται ότι δεν εισέρχονται παθογόνα που μεταδίδονται με το νερό στο σύστημα και δεν μολύνουν το νερό.

Εδώ είναι το σημείο όπου βλέπουμε όλα αυτά να αποδίδουν καρπούς. Το νερό έχει πάρει το δρόμο του από τα ποτάμια, τις λίμνες και τις δεξαμενές μέχρι τη βρύση, το ντους, το πλυντήριο πιάτων και την τουαλέτα σας. Από εκεί ακολουθεί τους υπονόμους πίσω σε μια μονάδα επεξεργασίας λυμάτων για να καθαριστεί και να απορριφθεί στο περιβάλλον για άλλη μια φορά. Μόλις επιστρέψει στο περιβάλλον, ξεκινά ο κύκλος από την αρχή.

Οι εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων μπορούν να επεξεργάζονται τα λύματα και να δημιουργούν νερό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άλλους σκοπούς (ανακυκλωμένα λύματα). Σε παλαιότερα τμήματα της Ατλάντα υπάρχουν συνδυασμένα συστήματα αποχέτευσης, δηλαδή αποχετευτικοί αγωγοί που έχουν σχεδιαστεί για να συλλέγουν την απορροή των όμβριων υδάτων, τα οικιακά λύματα και τα βιομηχανικά λύματα στον ίδιο αγωγό.

Leave Message

All fileds with * are required