Πώς ξεβουλώνει μια αντλία αποχέτευσης;

Σχετικά άρθραΕπιθεωρήστε την έξοδο του σωλήνα εκροής. Αφαιρέστε οτιδήποτε φράζει το άκρο του σωλήνα ή του σωλήνα εκροής, Αποσυνδέστε την αντλία φρεατίου και τον πλωτήρα από την πρίζα, Αφαιρέστε το καπάκι της λεκάνης φρεατίου, Επιθεωρήστε τη σήτα ή το μικρό άνοιγμα όπου το νερό εισέρχεται στην αντλία. Αφαιρέστε τυχόν συντρίμμια που εμποδίζουν την είσοδο. Ξεκινήστε να ξεβουλώνετε την αντλία φρεατίου αποσυνδέοντας την αντλία φρεατίου από τις γραμμές απόρριψης και την ηλεκτρική σύνδεση και στη συνέχεια αφαιρώντας την από τη λεκάνη φρεατίου στις αποφραξεις περιστερι.

Τοποθετήστε την αντλία κάπου εκτός δρόμου, συνιστούμε να την τοποθετήσετε σε μια σακούλα σκουπιδιών για να συλλέξετε τυχόν νερό στην αντλία. Πολλοί άνθρωποι συνδέουν τις φραγμένες αποχετεύσεις με το Drano ή κάποιο άλλο χημικό που αποτρέπει τις αποφράξεις. Οι υδραυλικοί γενικά δεν προτείνουν τη χρήση αυτών, καθώς μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στους σωλήνες και τα εξαρτήματα του σπιτιού. Το Drano εντάσσεται επίσης στα λύματα και θα καταλήξει σε ποτάμια και ρυάκια, προκαλώντας βλάβη στο περιβάλλον.

Επιπλέον, εάν ένας υδραυλικός εργάζεται σε μια αποχέτευση στην οποία έχει χρησιμοποιηθεί Drano, ο υδραυλικός εκτίθεται σε επιβλαβείς χημικές ουσίες. Εάν η αντλία αρχίσει να λειτουργεί, αφήστε την να στραγγίξει όσο το δυνατόν περισσότερο νερό ή απορροφήστε το υπόλοιπο νερό με ηλεκτρική σκούπα υγρού-ξηρού αέρα ή ηλεκτρική σκούπα καταστήματος. Στη συνέχεια, μπορείτε να προετοιμάσετε το σύστημα της αντλίας για καθαρισμό. Για το σκοπό αυτό, θα πρέπει να πάρετε μερικά λαστιχένια προστατευτικά γάντια, ένα μικρό πλαστικό δοχείο, ένα κατσαβίδι και ένα λάστιχο κήπου.

Μπορεί να χρειαστείτε κάποιο φωτισμό και θα πρέπει επίσης να έχετε έτοιμο έναν κάδο απορριμμάτων. Με την πάροδο του χρόνου, ο σωλήνας αποστράγγισης μπορεί να φράξει από τα συντρίμμια ή τη συσσώρευση σκουπιδιών, επιβραδύνοντας ή ακόμη και εμποδίζοντας την αντλία φρεατίου να εκφορτίσει. Τα καλά νέα είναι ότι ο καθαρισμός του σωλήνα αποστράγγισης μπορεί συχνά να αφαιρεθεί και να καθαριστεί με μερικά κοινά οικιακά αντικείμενα, όπως ένα φίδι υδραυλικού, ένα λάστιχο, ένα κατσαβίδι, έναν κουβά και μια υγρή-στεγνή ηλεκτρική σκούπα. Οι σπασμένοι σωλήνες και τα συντρίμμια μπορούν να συσσωρευτούν στο σύστημα αποχέτευσης και να προκαλέσουν απόφραξη.

Ακόμα και αν ξεπλένετε τακτικά τις αποχετεύσεις σας, οι αποφράξεις θα βρουν τελικά το δρόμο τους στις αποχετεύσεις σας. Οι αποφράξεις μπορεί να προκαλέσουν τη διακοπή λειτουργίας των οικιακών αποχετεύσεων, καθώς συνδέονται με τη σηπτική δεξαμενή ή το δημοτικό αποχετευτικό σύστημα. Οι μίνι κάμερες επιθεώρησης των αποχετευτικών γραμμών βοηθούν τους υδραυλικούς να διαγνώσουν το πρόβλημα, ενώ οι κοχλίες (φίδια αποχέτευσης), οι πίδακες νερού υψηλής ισχύος και τα επαγγελματικά καθαριστικά αποχέτευσης βοηθούν τους υδραυλικούς να διαλύσουν ή να διαλύσουν την απόφραξη. Ένας επαγγελματίας υδραυλικός έχει πρόσβαση σε λίγα εργαλεία που μπορούν να αφαιρέσουν με ασφάλεια τα βουλώματα αποχέτευσης χωρίς να καταστρέψουν την κύρια αποχέτευση και τη γραμμή αποχέτευσης.

Αν αναρωτιέστε πώς να ξεβουλώσετε την κύρια γραμμή αποχέτευσης, η πίεση του νερού θα απομακρύνει εύκολα τα συντρίμμια. Εάν δεν έχετε πρόχειρο φίδι, μια άλλη πρόταση είναι να χρησιμοποιήσετε βεντούζα, μαγειρική σόδα, νερό και ξύδι για να ξεβουλώσετε την αποχέτευση. Αν δεν ξέρετε πώς να ξεβουλώσετε την κύρια γραμμή αποχέτευσης, επωφεληθείτε από το ξύδι για να εξαλείψετε τη βρωμιά, το λίπος και τις τρίχες στο σωλήνα. Εξετάστε το ενδεχόμενο να απομακρύνετε τα παλαιότερα δέντρα που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το σπίτι ή το σηπτικό σας σύστημα, για να αποτρέψετε τις ρίζες των δέντρων από το να καταστρέψουν τις γραμμές αποχέτευσης.

Ο στόχος του καθαρισμού μιας γραμμής αποχέτευσης είναι η απομάκρυνση των μη βιοδιασπώμενων σκουπιδιών, της συσσώρευσης λάσπης ή του λίπους από έναν σωλήνα αποχέτευσης. Εάν οι οικιακές θεραπείες δεν αποδώσουν, σημαίνει ότι η απόφραξη δεν είναι στο χέρι σας, αφού προέρχεται από το δημοτικό σύστημα αποχέτευσης. Εάν η κύρια γραμμή αποχέτευσης έχει σπάσει, η επίλυσή της θα είναι δαπανηρή, αφού θα πρέπει να εμπλέξετε επαγγελματία υδραυλικό. Αν υποψιάζεστε ότι έχετε βουλωμένη γραμμή αποχέτευσης στο σπίτι ή την επιχείρησή σας, επικοινωνήστε αμέσως με την Original Plumber.

Καλέστε την The Original Plumber για μια επιθεώρηση με κάμερα της γραμμής αποχέτευσης που θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε και να καθαρίσετε την απόφραξη και να επισκευάσετε τη γραμμή αποχέτευσης. Με την κύρια γραμμή αποχέτευσης φραγμένη, χρειάζεστε έναν επαγγελματία υδραυλικό για να φιδώσει ή να υδροβολήσει τον σωλήνα που συνδέει τις αποχετεύσεις του σπιτιού σας με τη δημοτική γραμμή αποχέτευσης.

Leave Message

All fileds with * are required