Πώς μπορούμε να καθαρίσουμε τα λύματα στο σπίτι;

Σωλήνες που μεταφέρουν γκρίζο νερό από πολλαπλές πηγές (μπάνιο, πλυντήριο ρούχων κ.λπ.) στο σπίτι, φέρνουν το νερό στην επιθεώρηση. Οι πιθανοί μολυσματικοί παράγοντες στα οικιακά λύματα περιλαμβάνουν βακτήρια που προκαλούν ασθένειες, μολυσματικούς ιούς, οικιακές χημικές ουσίες και περίσσεια θρεπτικών ουσιών, όπως νιτρικά άλατα. Οι ιοί μπορεί να μολύνουν το συκώτι, προκαλώντας ηπατίτιδα, ή να μολύνουν την επένδυση του εντέρου, προκαλώντας γαστρεντερίτιδα (εμετό και διάρροια). Εάν βρεθούν κολοβακτηρίδια (μια ομάδα βακτηρίων-δεικτών) στο νερό του πηγαδιού, το νερό είναι δυνητικά επικίνδυνο για πόση και προετοιμασία τροφίμων στις αποφραξεις περιστερι.

Τα σηπτικά συστήματα αποτελούν πιθανή πηγή αυτής της ρύπανσης, όπως και οι κτηνοτροφικές αυλές. Τέσσερις συνήθεις τρόποι επεξεργασίας λυμάτων περιλαμβάνουν τη φυσική επεξεργασία νερού, τη βιολογική επεξεργασία νερού, τη χημική επεξεργασία και την επεξεργασία ιλύος. Ας μάθουμε λεπτομερώς για αυτές τις διαδικασίες. Φυσική επεξεργασία νερού Σε αυτό το στάδιο, χρησιμοποιούνται φυσικές μέθοδοι για τον καθαρισμό των λυμάτων.

Διαδικασίες όπως η διαλογή, η καθίζηση και η απομάκρυνση χρησιμοποιούνται για την απομάκρυνση των στερεών. Σε αυτή τη διαδικασία δεν εμπλέκονται χημικές ουσίες. Το γκρίζο νερό μπορεί να περιέχει ίχνη βρωμιάς, τροφίμων, λίπους, μαλλιών και ορισμένων οικιακών προϊόντων καθαρισμού. Ενώ το γκρίζο νερό μπορεί να φαίνεται "βρώμικο, είναι μια ασφαλής και μάλιστα ωφέλιμη πηγή νερού άρδευσης σε μια αυλή.

Εάν απελευθερωθεί σε ποτάμια, λίμνες ή εκβολές ποταμών, τα θρεπτικά συστατικά του γκρίζου νερού γίνονται ρύποι, αλλά για τα φυτά αποτελούν πολύτιμο λίπασμα. Εκτός από τα προφανή οφέλη της εξοικονόμησης νερού (και των χρημάτων στο λογαριασμό του νερού), η επαναχρησιμοποίηση του γκρίζου νερού σας το κρατάει μακριά από την αποχέτευση ή το σηπτικό σύστημα, μειώνοντας έτσι την πιθανότητα να μολύνει τα τοπικά υδάτινα σώματα. Η επαναχρησιμοποίηση του γκρίζου νερού για άρδευση επανασυνδέει τους κατοίκους των πόλεων και τους κήπους της αυλής μας με τον φυσικό κύκλο του νερού. Ένα μασάζ κρεβατιού για την επεξεργασία του γκρίζου νερού.

Μάθετε τι συμβαίνει σε μια μονάδα επεξεργασίας λυμάτων. Πραγματικά αναρωτιέμαι ποιο μπορεί να είναι το κίνητρο της Soquel Creek Water District να επιμένει ανένδοτα σε μια τόσο ενεργοβόρα τεχνολογία με τόσους πολλούς άγνωστους κινδύνους και κινδύνους για την υγεία, όταν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αντ' αυτού η καθαρότερη πηγή των ρυακιών της Βόρειας Ακτής κατά τη διάρκεια των βροχερών χειμώνων. Μήπως επειδή αυτό το νερό δεν παρέχει τον "καφέ χρυσό που τα λύματα παρέχουν σε αυτούς τους Munisapalities για επικερδή απόδοση ως λίπασμα που πωλείται στους εταιρικούς γίγαντες των γεωργικών εκμεταλλεύσεων. Μια πρόσφατη έκθεση επιστημονικής συμβουλευτικής επιτροπής εξέτασε τις πιθανές επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία από "χημικές ουσίες που προκαλούν ανησυχία (CECs), όπως φαρμακευτικά προϊόντα, φυτοφάρμακα και βιομηχανικά χημικά, στο ανακυκλωμένο νερό.

Οι εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων μπορούν να επεξεργαστούν τα λύματα και να δημιουργήσουν νερό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άλλους σκοπούς (ανακυκλωμένα λύματα). Ο λόγος που χρειαζόμουν τις πληροφορίες για το πώς να ανακυκλώνω το νερό, είναι επειδή θέλω να σχεδιάσω ένα μηχάνημα ανακύκλωσης νερού h0me, το οποίο θα ανακυκλώνει το νερό για περίπου 2 ημέρες και μετά θα το στέλνει στην αποχέτευση εξοικονομώντας νερό και λογαριασμούς νερού. Το NEWwater, το οποίο έχει περάσει περισσότερες από 65.000 επιστημονικές δοκιμές και ξεπερνά τα πρότυπα πόσιμου νερού του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, είναι αρκετά καθαρό ώστε να χρησιμοποιείται για τη βιομηχανία ηλεκτρονικών ειδών και να εμφιαλώνεται ως πόσιμο νερό. Έτσι, η αυξανόμενη χρήση των ανακυκλωμένων υγρών αποβλήτων για άρδευση, διαμόρφωση του τοπίου, βιομηχανία και καζανάκι της τουαλέτας, είναι ένας καλός τρόπος για τη διατήρηση των πόρων γλυκού νερού.

Μην επιτρέπετε στο νερό της βροχής ή στο νερό από φρεάτια αποστράγγισης δαπέδων υπογείων, αποχετεύσεις θεμελίων ή αποστράγγιση στέγης να προστίθεται στον όγκο των λυμάτων σας. Ενώ αυτά τα συστήματα είναι γενικά οικονομικά και ασφαλή, τα οικιακά λύματα μπορεί να περιέχουν μολυσματικούς παράγοντες που υποβαθμίζουν την ποιότητα του νερού για χρήσεις όπως η πόση, το πότισμα των ζώων, η προετοιμασία τροφίμων και ο καθαρισμός. Λόγω της ανησυχίας σχετικά με τα "συστατικά που προκαλούν ανησυχία (CEC) στο πόσιμο νερό (και στο νερό IPR), η EPA βρίσκεται τώρα στη φάση των δημόσιων σχολίων για έναν κατάλογο 30 νέων συστατικών που θα ρυθμίζονται βάσει του νόμου για το καθαρό νερό. Στην IDB, υποστηρίζει το σχεδιασμό και την υλοποίηση αξιολογήσεων και ερευνών επιπτώσεων σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των έργων κοινωνικής προστασίας, ανθρώπινης ανάπτυξης και ύδρευσης και αποχέτευσης που αφορούν τη διατροφή των παιδιών, την ανάπτυξη της πρώιμης παιδικής ηλικίας, τα συστήματα πόσιμου νερού σε αγροτικές περιοχές και τους μηχανισμούς παροχής κινήτρων για τη σύνδεση των νοικοκυριών με συστήματα αποχέτευσης.

Leave Message

All fileds with * are required