Πώς να καθαρίσετε μια αντλία λυμάτων;

Τυλίξτε την αντλία σας σε πλαστικό για να αποφύγετε τις σταγόνες και μεταφέρετε την έξω. Χρησιμοποιώντας το λάστιχο κήπου σας, ξεπλύνετε οποιαδήποτε βρωμιά ή λάσπη από την επιφάνεια της αντλίας. Μια πλαστική ξύστρα ή ένα μαχαίρι στόκου μπορεί να είναι απαραίτητα για να καθαρίσετε την αντλία φρεατίου και να αφαιρέσετε τα κολλημένα συντρίμμια. Αφήστε την σε ασφαλές μέρος για να στεγνώσει στις αποφραξεις περιστερι.

Εάν η αντλία αρχίσει να λειτουργεί, αφήστε την να στραγγίξει όσο το δυνατόν περισσότερο νερό ή απορροφήστε το υπόλοιπο νερό με ηλεκτρική σκούπα υγρού-ξηρού αέρα ή ηλεκτρική σκούπα καταστήματος. Στη συνέχεια, μπορείτε να προετοιμάσετε το σύστημα της αντλίας για τον καθαρισμό. Για το σκοπό αυτό, θα πρέπει να πάρετε μερικά λαστιχένια προστατευτικά γάντια, ένα μικρό πλαστικό δοχείο, ένα κατσαβίδι και ένα λάστιχο κήπου. Μπορεί να χρειαστείτε κάποιο φωτισμό και θα πρέπει επίσης να έχετε έτοιμο έναν κάδο απορριμμάτων.

Εντοπίστε τους αεραγωγούς της αντλίας στη μονάδα σας - η θέση τους διαφέρει ανάλογα με το μοντέλο. Επιθεωρήστε τους αεραγωγούς σας για συσσώρευση αποβλήτων, όπως βρωμιά, σκόνη ή άλλα συντρίμμια. Σπάστε τα με τα δάχτυλά σας και ρίξτε τα στη σακούλα απορριμμάτων σας. Ανοίξτε τους αεραγωγούς σας για να εισέλθει φρέσκος αέρας.

Στη συνέχεια, αντικαταστήστε το κάλυμμα της αντλίας και ενεργοποιήστε ξανά τον διακόπτη. Από εδώ και στο εξής, αποφύγετε να ρίχνετε απόβλητα στους νεροχύτες και τις τουαλέτες σας. Διατηρώντας την αντλία του αγωγού σας καθαρή, θα βοηθήσετε στη διατήρηση της ομαλής λειτουργίας ολόκληρου του συστήματός σας. Πρόκειται για μια εργασία που είναι στην πραγματικότητα αρκετά εύκολη και δεν απαιτεί πολύ χρόνο ή χρήμα.

Πιθανότατα δεν θα χρειαστεί καν να βγείτε έξω και να αγοράσετε πρόσθετες προμήθειες. Αν απλά ξεπλύνετε χυμό λεμονιού στην τουαλέτα σας, θα βοηθήσει να διαλύσετε τυχόν βουλώματα και να διατηρήσετε την αντλία μύλου σας καθαρή και να λειτουργεί σωστά. Θα μειώσει επίσης τις οσμές που προκαλούνται από τα υλικά που βρίσκονται στον αλευρόμυλο μεταξύ των καζανιών. Η λειτουργία του εκτοξευτήρα λυμάτων θα είναι να αντλεί τα απόβλητα που έχουν κολλήσει κάτω από τη γραμμή αποχέτευσης και τη σηπτική δεξαμενή.

Αυτή η συσσώρευση αποβλήτων συμβαίνει συνήθως λόγω της διατήρησης της γραμμής αποχέτευσης πάνω από τα μπάνια. Ο ρόλος της αντλίας εκτίναξης λυμάτων είναι να ωθήσει τα λύματα προς τα πάνω στο επίπεδο της γραμμής αποχέτευσης. Αυτή η αντλία εκτίναξης εγκαθίσταται επίσης σε σπίτια όπου τα μπάνια βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με τη σηπτική δεξαμενή ή ακόμη και πάνω από αυτήν. Εν ολίγοις, αυτές οι αντλίες απαιτούνται σε κάθε σημείο όπου το νερό του αποχετευτικού δικτύου δεν ρέει στο βέλτιστο επίπεδο.

Μια αντλία εκτοξευτήρα τοποθετείται σε συσκευές που βρίσκονται κάτω από την κύρια γραμμή αποχέτευσης μιας πόλης για την απομάκρυνση των λυμάτων και των αποβλήτων από το σπίτι σας. Αφού πραγματοποιηθεί η εσωτερική εργασία στην αντλία αποχέτευσης, είναι απαραίτητο να ληφθούν κάποια προληπτικά μέτρα για να αποφευχθεί περαιτέρω απόφραξη της αντλίας. Αν αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά τον καθαρισμό της αντλίας φρεατίου σας - ή αν συνειδητοποιήσετε ότι ήρθε η ώρα να αναβαθμίσετε μια παλαιότερη μονάδα - μιλήστε με την εξυπηρετική ομάδα της Bienvenu Brothers. Ωστόσο, υπάρχουν περιοχές στις οποίες δεν μπορεί ποτέ να φτάσει κανείς και επομένως παραμένουν ακάθαρτες αν χρησιμοποιηθούν οι συμβατικές μέθοδοι καθαρισμού και σκούπας.

Χρησιμοποιώ την A-1 ετησίως εδώ και 10 χρόνια για τον καθαρισμό των ριζών από το κεντρικό μου δίκτυο και η τιμή είναι πάντα δίκαιη και το προσωπικό πάντα κορυφαίο. Εάν η αντλία εκτόξευσης αποτύχει, αυτό θα σημάνει την εκροή λυμάτων στο σπίτι σας, δημιουργώντας ένα ανθυγιεινό περιβάλλον και πιθανώς οδηγώντας σε ζημιά στο υπόγειο ή στα θεμέλια του σπιτιού σας. Εφόσον γνωρίζετε τα σωστά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε, θα διαπιστώσετε ότι η διατήρηση της αντλίας εκβολής λυμάτων καθαρής είναι εύκολη υπόθεση. Αν έχει περάσει καιρός από τότε που καθαρίσατε την αντλία απορροφητήρα σας ή είναι η πρώτη φορά που το σκέφτεστε, συνεχίστε να διαβάζετε για επτά βήματα για να καθαρίσετε σωστά την αντλία απορροφητήρα σας.

Ο εκτοξευτήρας αποτελεί μέρος των συσκευασμένων συστημάτων αντλιών και είναι σημαντικό η διαδικασία καθαρισμού να γίνεται με διαδοχικό τρόπο. Στην πραγματικότητα, αν ζείτε σε μέρος που είναι αφιλόξενο για τις αντλίες φρεατίου, όπως σε αμμώδες περιβάλλον, θέλετε να καθαρίζετε την αντλία φρεατίου σας τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Μπορείτε να την καθαρίσετε κάτω από ζεστό τρεχούμενο νερό, κάποιοι μπορεί να χρησιμοποιήσουν χλωρίνη ή ζεστό νερό, πριν την επανατοποθετήσετε. Λόγω της φύσης αυτής της χρήσιμης οικιακής συσκευής, οι αντλίες φρεατίου απαιτούν τακτικό καθαρισμό για να διατηρείται η σωστή λειτουργία των συστημάτων τους.

Θα μπορέσουν να μπουν βαθιά στο σύστημά σας και να καθαρίσουν όλα τα πράγματα που δεν θα μπορούσατε να καθαρίσετε μόνοι σας.

Leave Message

All fileds with * are required