Πώς να καθαρίσετε τα λύματα στο σπίτι;

Κατασκευή ενός φυσικού συστήματος επεξεργασίας γκρίζου νερού - 1.Το σύστημα επεξεργασίας στο οικόπεδο θα καταλαμβάνει μόνο 50-75 τετραγωνικά πόδια. Δεν απαιτείται ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς το νερό κινείται με τη βαρύτητα μέσω του συστήματος και δεν χρειάζεται άντληση. Το νερό παραμένει στο σύστημα για 60-72 ώρες. Το σύστημα θα πρέπει να σχεδιαστεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές, με βάση τη χρήση νερού από το νοικοκυριό και την παραγωγή λυμάτων στις αποφραξεις περιστερι.

Θα πρέπει να ζητείται η γνώμη ενός επαγγελματία για το σκοπό αυτό, καθώς και για να αποφασιστεί η καλύτερη τοποθεσία για την εγκατάσταση του συστήματος. Το φίλτρο διαφράγματος αποτελείται από ένα φίλτρο και πολλαπλούς θαλάμους διαφράγματος μέσω των οποίων ρέει το νερό. Ενώ ρέει μέσα από τους θαλάμους διαφράγματος, το νερό υφίσταται επεξεργασία με αναερόβια αποσύνθεση, η οποία συμβάλλει στην απομάκρυνση των στερεών ουσιών και του αφρού. Τα επεξεργασμένα λύματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το καζανάκι της τουαλέτας, αλλά θα απαιτηθεί η εγκατάσταση ενός διπλού συστήματος υδραυλικών εγκαταστάσεων για τη μεταφορά του νερού πίσω στο νοικοκυριό.

Εάν το σύστημα επεξεργασίας γκρίζου νερού εγκατασταθεί στην ταράτσα, το επεξεργασμένο νερό μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για κηπουρική σε ταράτσα. Παρακολουθήστε αυτό το βίντεο για να δείτε ένα σύστημα επεξεργασίας γκρίζου νερού στην ταράτσα που χρησιμοποιείται για την καλλιέργεια ρυζιού στην ταράτσα. Εδώ, το γκρίζο νερό αντλείται στην ταράτσα και περνάει μέσα από πολλά βαρέλια με φυτεμένα φίλτρα χαλικιού. Αυτά τα φυτά ρυζιού που τρέφονται με το επεξεργασμένο νερό αποδίδουν 30 κιλά ρυζιού ανά συγκομιδή, τρεις φορές το χρόνο.

Ένα τέτοιο σύστημα δροσίζει επίσης το σπίτι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και συμβάλλει στη μείωση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας για ψύξη. Η συλλογή του νερού του ντους είναι ο ευκολότερος και απλούστερος τρόπος επαναχρησιμοποίησης του νερού στο σπίτι. Το νερό από το ντους μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί μετά το μπάνιο, βουλώνοντας την αποχέτευση και αφήνοντας το μπάνιο να γεμίσει. Στη συνέχεια μπορεί να συλλεχθεί χειροκίνητα από τη μπανιέρα χρησιμοποιώντας έναν κουβά.

Εναλλακτικά, μπορεί κανείς να σταθεί σε μια λεκάνη ή έναν κουβά όταν κάνει ντους για να συλλέξει το νερό. Μετά το μπάνιο, το νερό που συλλέγεται μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί για το πότισμα των λουλουδιών και του γκαζόν σε εξωτερικούς χώρους. Ένα μασάζ κρεβατιού για την επεξεργασία του γκρίζου νερού. Τέσσερις συνήθεις τρόποι επεξεργασίας των λυμάτων περιλαμβάνουν τη φυσική επεξεργασία νερού, τη βιολογική επεξεργασία νερού, τη χημική επεξεργασία και την επεξεργασία ιλύος.

Ας μάθουμε για αυτές τις διαδικασίες λεπτομερώς. Φυσική επεξεργασία νερού Σε αυτό το στάδιο, χρησιμοποιούνται φυσικές μέθοδοι για τον καθαρισμό των λυμάτων. Διαδικασίες όπως η διαλογή, η καθίζηση και η απομάκρυνση χρησιμοποιούνται για την απομάκρυνση των στερεών. Σε αυτή τη διαδικασία δεν εμπλέκονται χημικές ουσίες.

Για συστήματα που περιλαμβάνουν υπόγεια διάθεση και διανομή λυμάτων, η χωρητικότητα βασίζεται επίσης στην ικανότητα του εδάφους να δέχεται και να επεξεργάζεται τα λύματα. Είναι ελαφρώς χρησιμοποιημένο και δεν έρχεται σε επαφή με περιττώματα, αλλά μπορεί να περιέχει κάποια στοιχεία από οικιακά προϊόντα καθαρισμού, λίπος, μαλλιά, τρόφιμα ή βρωμιά. Έτσι, μετακινώντας το αυτοκίνητο πολύ κοντά στο γκαζόν πριν από το πλύσιμο είναι μια εντυπωσιακή τεχνική εξοικονόμησης του καθαρού νερού που θα χρησιμοποιούνταν για το πότισμα του γρασιδιού. Οι σηπτικές δεξαμενές πρέπει να καθαρίζονται τακτικά για να απομακρύνεται η λάσπη που συσσωρεύεται στον πυθμένα της δεξαμενής.

Το νερό ξεπλύματος των σκευών μπορεί επίσης να εξοικονομηθεί και να χρησιμοποιηθεί για το πότισμα των φυτών του σπιτιού ή για άλλους σκοπούς καθαρισμού στο σπίτι, όπως τα πατώματα, οι τουαλέτες και οι νεροχύτες. Η επεξεργασία των δικών σας λυμάτων προσφέρει έναν τρόπο να δημιουργήσετε καθαρό νερό για την αυλή και τον κήπο σας και αυτό είναι μόνο η αρχή. Είναι απαραίτητο να υπάρχουν επαρκείς καθαρισμοί στη στοίβα, ώστε να μπορούν να συντηρηθούν και να καθαριστούν τα υδραυλικά και η γραμμή αποχέτευσης. Το νερό μπορεί να χρησιμοποιηθεί απευθείας γύρω από το νοικοκυριό επειδή είναι πολύ καθαρό ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εξωτερικούς χώρους για το πότισμα των φυτών του κήπου.

Το φίλτρο μπορεί να συνδεθεί με ένα λάστιχο ή μια δεξαμενή βροχής και να χρησιμοποιηθεί για σκοπούς άρδευσης ή για εξωτερικές δραστηριότητες καθαρισμού, όπως πλύσιμο αυτοκινήτων, καθαρισμός παραθύρων ή σκούπισμα με πίεση ενός υπαίθριου τραπεζιού πικνίκ. Χωρίς σωλήνα εξαερισμού, μια πλήρης ροή λυμάτων στη γραμμή αποχέτευσης θα μπορούσε να απορροφήσει νερό από τις παγίδες και να αφήσει αέρια αποχέτευσης να εισέλθουν στο σπίτι. Ενώ αυτά τα συστήματα είναι γενικά οικονομικά και ασφαλή, τα οικιακά λύματα μπορεί να περιέχουν μολυσματικούς παράγοντες που υποβαθμίζουν την ποιότητα του νερού για χρήσεις όπως η πόση, το πότισμα των αποθεμάτων, η προετοιμασία τροφίμων και ο καθαρισμός. Ένα στόμιο καθαρισμού πρέπει να εγκατασταθεί στη βάση της στοίβας και ένα δεύτερο στο σημείο όπου η γραμμή αποχέτευσης βγαίνει από το σπίτι.

Το νερό μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί για διάφορους σκοπούς, όπως πλύσιμο ρούχων, πότισμα φυτών και γενικό καθαρισμό στο σπίτι. Αφού αφαιρεθεί, η εκροή μπορεί να συνδεθεί σε ένα σύστημα άρδευσης για χρήση στο πότισμα των φυτών και για άλλους σκοπούς, όπως το πλύσιμο του αυτοκινήτου και ο καθαρισμός εξωτερικών χώρων.

Leave Message

All fileds with * are required