Πόσο συχνά αντικαθιστάτε την αντλία εκτόξευσης λυμάτων;

Πιθανόν να χρειάζεται να αλλάζετε την αντλία εκτόξευσης λυμάτων κάθε επτά έως δέκα χρόνια, αλλά αν τη συντηρείτε σωστά και την επιθεωρείτε ετησίως, μπορεί να διαρκέσει έως και 20 χρόνια. Εάν τα μπάνια σας βρίσκονται κάτω από τον κεντρικό σωλήνα αποχέτευσης, μπορεί να έχετε αντλίες εκτόξευσης λυμάτων στο σπίτι ή στο υπόγειό σας. Αυτές οι αντλίες μεταφέρουν τα στερεά απόβλητα από τις τουαλέτες και τους νεροχύτες σας σε ένα σημείο του υδραυλικού σας συστήματος όπου μπορεί να αναλάβει η βαρύτητα. Αυτό επιτυγχάνεται χρησιμοποιώντας ισχυρούς πίδακες νερού που διασπούν τα απόβλητα και στη συνέχεια τα ωθούν προς τα πάνω και μέσα στη σηπτική δεξαμενή ή το αποχετευτικό σας σύστημα στις αποφραξεις περιστερι.

Μια καλή αντλία εκτόξευσης λυμάτων πρέπει να διαρκεί τουλάχιστον 7-10 χρόνια. Ωστόσο, με τη σωστή εγκατάσταση και τη συνήθη φροντίδα, η αντλία σας μπορεί να διαρκέσει 30 χρόνια ή και περισσότερο. Δίπλα στην αντλία φρεατίου στο υπόγειό σας, μία από τις πιο σημαντικές αντλίες που μπορεί να έχετε είναι η αντλία εκτοξευτήρα που χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση των λυμάτων. Όταν αυτή η αντλία σταματήσει να λειτουργεί, μπορεί να έχετε ένα άσχημο χάος να καθαρίσετε.

Το κόστος αντικατάστασης της αντλίας αποχέτευσης εξαρτάται από το σύστημα αποχέτευσης που διαθέτετε και από το αν θα επιλέξετε να ολοκληρώσετε την εγκατάσταση μόνοι σας ή να την αναθέσετε σε επαγγελματία. Μόνο σπίτια με υπόγεια πλυντήρια ή λουτρά χρειάζονται αντλία εκτόξευσης λυμάτων, αλλά σε αυτά τα σπίτια είναι ζωτικής σημασίας. Ενώ οι περισσότερες αντλίες εκτόξευσης λυμάτων έχουν σχεδιαστεί για να αντέχουν τουλάχιστον 7 έως 10 χρόνια χρήσης, ενώ ορισμένες διαρκούν πολύ περισσότερο, ενίοτε προκύπτουν προβλήματα πολύ πριν η αντλία φτάσει στο τέλος της διάρκειας ζωής της. Ωστόσο, οι εξουσιοδοτημένοι τεχνικοί της Kline's θα προσδιορίσουν τη σωστή αντλία εκβολής λυμάτων που θα χρειαστείτε και θα την εγκαταστήσουν σωστά από την πρώτη φορά.

Ο πλωτηροδιακόπτης είναι μια μπάλα που θα επιπλέει πάνω στα λύματα και μόλις η στάθμη των λυμάτων φτάσει σε ένα συγκεκριμένο ύψος, η μπάλα ενεργοποιεί έναν αισθητήρα και αυτό κάνει την αντλία σας να ξεκινήσει. Οι αντλίες εκτόξευσης λυμάτων είναι εξοπλισμένες με συναγερμούς τις περισσότερες φορές, οι οποίοι είναι ειδικά σχεδιασμένοι για να ειδοποιούν τους ιδιοκτήτες σπιτιού όταν η αντλία υπερθερμαίνεται, όταν υπάρχει εφεδρικό σύστημα, ή ακόμη και όταν ο πλωτηροδιακόπτης δεν λειτουργεί. Οι ιδιοκτήτες σπιτιού με υδραυλικά υπόγεια χρειάζονται μια αντλία εκτοξευτήρα λυμάτων επειδή οι σωλήνες και τα εξαρτήματα βρίσκονται κάτω από την κύρια γραμμή αποχέτευσης. Για ένα ζωτικής σημασίας κομμάτι εξοπλισμού, η αντλία εκτίναξης λυμάτων δεν είναι πολύ περίπλοκη- πρόκειται απλώς για μια διάταξη αντλίας και πλωτήρα.

Τα εμπόδια σε μια γραμμή απόρριψης λυμάτων μπορεί να αποτελέσουν απειλή για τη ζωή της αντλίας σας, εάν είναι τόσο μεγάλα ή πυκνά που η αντλία δεν μπορεί να προωθήσει τα απόβλητα. Μια αντλία εκτόξευσης λυμάτων ασχολείται με τα λύματα, ενώ μια αντλία φρεατίου απλώς μετακινεί τη συμπύκνωση, τη βροχή ή τα υπόγεια ύδατα. Εάν έχετε αντλία εκτόξευσης λυμάτων, θα πρέπει να εξοικειωθείτε με τις γενικές ανάγκες συντήρησης και τα σημάδια που δείχνουν ότι η αντλία δεν λειτουργεί σωστά. Επιπλέον, αν δεν είστε σίγουροι για το πώς να κάνετε σωστά μια DIY εγκατάσταση αντλίας φρεατίου, θα άξιζε να πληρώσετε κάποιον να την εγκαταστήσει σωστά για να αποφύγετε τη διαρροή ακατέργαστων λυμάτων.

Για να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε το μέγεθος της αντλίας εκροής που χρειάζεστε για το σπίτι σας, μπορείτε να ανατρέξετε σε αυτό το πολύ χρήσιμο διάγραμμα Οδηγίες διαστασιολόγησης για νέες ή αντικαταστατικές αντλίες λυμάτων. Εάν ζείτε σε σπίτι που διαθέτει ήδη αντλία εκτόξευσης λυμάτων, είναι απαραίτητο να αποφύγετε αποφράξεις και επικίνδυνες υπερχείλιση λυμάτων.

Leave Message

All fileds with * are required