Τι είναι ο καθαρισμός αποχετεύσεων;

Ο καθαρισμός αποχετεύσεων απομακρύνει ανεπιθύμητα υλικά, όπως μη βιοδιασπώμενα υπολείμματα ή λίπη και συσσωρευμένη λάσπη, από έναν σωλήνα. Οι περισσότεροι καθαρισμοί αποχετεύσεων πραγματοποιούνται στο πλαίσιο ενός προγράμματος τακτικής συντήρησης, αν και οι καθαριστές ανταποκρίνονται επίσης σε κλήσεις έκτακτης ανάγκης για υπερχείλιση ή βλάβη των γραμμών. Το δημόσιο σύστημα αποχέτευσης που συντηρείται από τον τοπικό δήμο σας διαθέτει επίσης αποχετευτικούς καθαρισμούς, αν και είναι μεγαλύτεροι, οι οποίοι τοποθετούνται περιοδικά κατά μήκος της δημοτικής γραμμής αποχέτευσης στις αποφραξεις περιστερι. Ο δήμος είναι υπεύθυνος για τον καθαρισμό και την απομάκρυνση των αποφράξεων από αυτές τις γραμμές.

Οι έξοδοι καθαρισμού αποχέτευσης μπορεί να βρίσκονται σε διάφορα σημεία κατά μήκος της πλευρικής γραμμής αποχέτευσης. Συχνά υπάρχει μια έξοδος καθαρισμού κοντά στο ίδιο το σπίτι ή κοντά στη γραμμή ιδιοκτησίας ή και στα δύο. Ορισμένες φορές μια έξοδος καθαρισμού αποχέτευσης βρίσκεται μέσα στο υπόγειο του σπιτιού, ώστε οι ιδιοκτήτες σπιτιού να μπορούν να φτάσουν εύκολα σε αυτήν, ιδίως αν υπάρχει συνήθως πολύ χιόνι στην περιοχή. Το νερό σας βουλιάζει στην μπανιέρα.

Η αποχέτευση του νεροχύτη της κουζίνας σας κάνει περίεργους θορύβους. Το ακίνητό σας διαθέτει ένα υδραυλικό σύστημα που περιέχει σωλήνες και αποχετεύσεις που συνδέουν το νεροχύτη της κουζίνας, τη μπανιέρα, το νεροχύτη του μπάνιου, την τουαλέτα και τα ντους με τη γραμμή αποχέτευσης. Εάν έχετε φραγή στην πλευρική γραμμή αποχέτευσης ή εάν πρέπει να αδειάσει η αποχέτευση καθαρισμού σας, η ευθύνη και το κόστος για να γίνει αυτό βαρύνει εσάς ως ιδιοκτήτη του ακινήτου. Καθώς εξελίσσεται μέσω των σωλήνων αποχέτευσης, η CCTV λαμβάνει υλικό και το μεταδίδει στο σύστημα υπολογιστή παρακολούθησης.

Μόλις αφαιρεθεί το καπάκι, ο καθαρισμός του αποχετευτικού αγωγού μπορεί να καθαριστεί από τις αποφράξεις με τη χρήση ενός φιδιού υδραυλικών εγκαταστάσεων ή ενός κοχλία. Κατά την εκτόξευση αποχετευτικών αγωγών, οποιοσδήποτε συνδυασμός ροής και πίεσης σπάνια θα είναι βέλτιστος σε όλες τις περιπτώσεις. Ο καθαριστής αποχετεύσεων χρησιμοποιεί νερό υψηλής πίεσης για να σπάσει το μπλοκάρισμα, να καθαρίσει τα τοιχώματα του σωλήνα και να ξεπλύνει τα συντρίμμια κατά μήκος του συστήματος αποχέτευσης προς τον εύκαμπτο σωλήνα. Υπάρχει μια ποικιλία μηχανημάτων, ακροφυσίων και άλλων εργαλείων που μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτές τις εργασίες, αλλά η εκτόξευση αποχέτευσης παραμένει μια από τις ευκολότερες και ασφαλέστερες μεθόδους καθαρισμού αποχετεύσεων και αποχετευτικών γραμμών.

Μπορείτε να καταλάβετε ότι έχετε προβλήματα αποχέτευσης επειδή ένας φραγμένος αγωγός αποχέτευσης επηρεάζει ταυτόχρονα όλες τις αποχετεύσεις στο σπίτι σας. Ένας υδραυλικός μπορεί επίσης να κάνει μια υπηρεσία ριζοβολίας αποχετευτικών γραμμών, η οποία θα διασφαλίσει ότι τα λύματα μπορούν να ρέουν σωστά έξω από το σπίτι σας. Αλλά αν αντιμετωπίζετε κάποιο από τα παραπάνω προβλήματα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χρειαστεί να καθαρίσετε την πλευρική αποχέτευση στο εγγύς μέλλον και στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό θα περιλαμβάνει και τον προγραμματισμό μιας επαγγελματικής επιθεώρησης της γραμμής αποχέτευσης. Κατά την εκτόξευση υπονόμων, ένας κινητήρας (ή άλλη πηγή ενέργειας) τροφοδοτεί μια αντλία νερού υψηλής πίεσης που συσσωρεύεται μέσα στη μονάδα περιορισμού, πιέζοντας αποτελεσματικά το νερό.

Ένα συνδυαστικό μηχάνημα θα καθαρίσει γρήγορα τις αποφράξεις, θα καθαρίσει ολόκληρο το σωλήνα και θα αφαιρέσει το υλικό που προκάλεσε την απόφραξη, συμβάλλοντας στη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του συστήματος αποχέτευσης. Ανεξάρτητα από το αν η τοποθεσία είναι οικιστική ή ένας μεγαλύτερος δήμος, η εκτόξευση αποχέτευσης είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση των αγωγών ομβρίων και των αποχετευτικών γραμμών σε άριστη κατάσταση, συμβάλλοντας στην πρόληψη ζημιών και τον μετριασμό της περαιτέρω φθοράς των υπονόμων. Εάν οι αποχετεύσεις ή οι σωλήνες σας βουλώσουν, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε εφεδρική αποχέτευση, η οποία είναι πιθανό να είναι μια δυσάρεστη εμπειρία. Εάν υπάρχουν βαριές επικαθίσεις στη γραμμή αποχέτευσης, ο χειριστής μπορεί να επιλέξει να "καθαρίσει τη γραμμή σταδιακά", εκτοξεύοντας μια συγκεκριμένη απόσταση και στη συνέχεια ανασύροντας αργά το ακροφύσιο.

Υδραυλικός καθαρισμός - Όταν εντοπίζεται απόφραξη στους υπονόμους, ένα ακροφύσιο εισάγεται στο σημείο πρόσβασης που βρίσκεται πλησιέστερα στην απόφραξη και απελευθερώνεται νερό με υψηλή πίεση που ωθεί την απόφραξη στο κύριο σύστημα αποχέτευσης.

Leave Message

All fileds with * are required