Τι είναι ο χειροκίνητος καθαρισμός λυμάτων;

Η χειρωνακτική καθαριότητα είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται κυρίως στην Ινδία για τον χειρωνακτικό καθαρισμό, τη μεταφορά,. Η χειρωνακτική καθαριότητα εξακολουθεί να επιβιώνει σε μέρη της Ινδίας χωρίς κατάλληλη αποχέτευση. Η χειρωνακτική καθαριότητα είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται κυρίως στην Ινδία για τον χειρωνακτικό καθαρισμό, τη μεταφορά, την απόρριψη ή τον άλλο χειρισμό των ανθρώπινων περιττωμάτων σε ένα ανθυγιεινό αποχωρητήριο ή σε μια ανοικτή αποχέτευση ή σε έναν υπόνομο ή σε μια σηπτική δεξαμενή ή σε έναν λάκκο. Οι χειρωνακτικοί καθαριστές χρησιμοποιούν συνήθως εργαλεία χειρός, όπως κουβάδες, σκούπες και φτυάρια στις αποφραξεις περιστερι.

Οι εργάτες πρέπει να μετακινούν τα περιττώματα, χρησιμοποιώντας σκούπες και τσίγκινα πιάτα, σε καλάθια, τα οποία μεταφέρουν σε σημεία απόρριψης μερικές φορές αρκετά χιλιόμετρα μακριά. Η πρακτική της απασχόλησης ανθρώπινου εργατικού δυναμικού για τον καθαρισμό των υπονόμων και των σηπτικών δεξαμενών είναι επίσης διαδεδομένη στο Μπαγκλαντές και το Πακιστάν. Αυτοί οι εργάτες καθαριότητας, που ονομάζονται χειρωνακτικοί καθαριστές , σπάνια διαθέτουν εξοπλισμό ατομικής προστασίας. Η εργασία αυτή θεωρείται μια απάνθρωπη πρακτική.

Είναι ασφαλέστερο να εξοπλίσετε τα συνεργεία σας με ένα συνδυασμένο μηχάνημα καθαρισμού αποχετεύσεων από το να πρέπει να εισέλθουν στο σύστημα αποχέτευσης για να απομακρύνουν τις αποφράξεις με το χέρι. Ο χειριστής απομακρύνεται με ασφάλεια από τους κινδύνους για την υγεία που ενέχει η εργασία αποχέτευσης, καθώς και από τους επαγγελματικούς κινδύνους που συνδέονται με την είσοδο σε περιορισμένο χώρο. Ο χειρωνακτικός καθαρισμός των σιδηροδρομικών γραμμών από τα περιττώματα που πέφτουν από τις τουαλέτες των τρένων είναι μια άλλη μορφή χειρωνακτικού καθαρισμού στην Ινδία. Οι ινδικές δημοτικές αρχές υιοθετούν σταδιακά τον μηχανικό καθαρισμό των υπονόμων για να τερματίσουν τη χειρωνακτική καθαριότητα, αλλά με πολύ αργό ρυθμό.

Σύμφωνα με την Αρχή Ύδρευσης και Αποχέτευσης της Ντάκα, μόνο το 20% της πόλης εξυπηρετείται από δίκτυο αποχέτευσης με αγωγούς και η πόλη βασίζεται σε ιδιώτες και ιδιώτες εργολάβους για τη χειρωνακτική απομάκρυνση της λάσπης των σηπτικών δεξαμενών. Η κατασκευή στεγνών τουαλετών και η απασχόληση χειρωνακτικών καθαριστών για τον καθαρισμό τέτοιων στεγνών τουαλετών απαγορεύτηκε στην Ινδία το 1993.ένας συνδυασμένος καθαριστής αποχετεύσεων είναι πιο αποτελεσματικός από οποιαδήποτε άλλη μέθοδο καθαρισμού μιας γραμμής αποχέτευσης, συμπεριλαμβανομένης της χειρωνακτικής απομάκρυνσης των εμποδίων ή της εκτόξευσης νερού με πίδακα σε μια γραμμή. Ο μεγαλύτερος παραβάτης αυτού του νόμου στην Ινδία είναι οι ινδικοί σιδηρόδρομοι, όπου πολλά βαγόνια τρένων έχουν τουαλέτες που ρίχνουν τα περιττώματα των τρένων στις γραμμές και οι οποίοι απασχολούν ρακοσυλλέκτες για να καθαρίζουν τις γραμμές με το χέρι. Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα που χειρίζονται λύματα και ανθρώπινα περιττώματα εκτίθενται σε επικίνδυνα αέρια, όπως υδρόθειο, μεθάνιο, διοξείδιο του άνθρακα, αμμωνία και μια μεγάλη ποικιλία μικροοργανισμών και οργανικών ουσιών που αποσυντίθενται, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε ταχεία απώλεια των αισθήσεων ακόμη και σε θάνατο.

Στην Ινδία, οι γυναίκες που ασχολούνται με το χειρωνακτικό πλύσιμο αντιμετωπίζουν πίεση από τις αντίστοιχες κοινότητές τους αν χάσουν μια μέρα, δεδομένου ότι οι τουαλέτες καθαρίζονται κάθε μέρα. Σε μια παρόμοια υπόθεση στο Γκουτζαράτ, το δικαστήριο ζήτησε να ληφθούν γρήγορα μέτρα για τη μηχανοποίηση της λειτουργίας της αποχέτευσης και την παροχή εξοπλισμού ασφαλείας στους ανθρώπους που απασχολούνται προσωρινά σε αυτές τις εργασίες. Η σοβαρή δηλητηρίαση από αέρια είναι μία από τις πιο συχνές αιτίες επαγγελματικών θανάτων και ασθενειών μεταξύ των ανθρώπων που καθαρίζουν χειρωνακτικά τα ανθρώπινα περιττώματα από ιδιωτικές και δημόσιες στεγνές τουαλέτες και αποχετεύσεις. Οι ινδικοί σιδηρόδρομοι έχουν υποστηρίξει ότι, εφόσον έχουν εγκαταστήσει αποχωρητήρια με καζανάκι, οι εργαζόμενοι που καθαρίζουν τα απόβλητα από τις γραμμές δεν είναι χειρωνακτική καθαριότητα.

Η πρακτική της χειρωνακτικής καθαριότητας περιλαμβάνει εργαζόμενους που εισέρχονται με φυσικό τρόπο σε υπονόμους ή σηπτικές δεξαμενές για να καθαρίσουν τα περιττώματα. Η μελέτη επεσήμανε επίσης την προσέγγιση της κυβέρνησης της Μαλαισίας, η οποία επιδοτούσε σε μεγάλο βαθμό την κατασκευή και τη συντήρηση των εγκαταστάσεων αποχέτευσης. Αλλά για τον Wilson, η καθυστέρηση στη μηχανοποίηση οφείλεται στο γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει μια καστιστική νοοτροπία απέναντι στον καθαρισμό των λυμάτων.

Leave Message

All fileds with * are required