Τι κάνει ένας καθαριστής λυμάτων;

Ο καθαριστής αποχετεύσεων χρησιμοποιεί νερό υψηλής πίεσης για να διαλύσει την απόφραξη, να καθαρίσει τα τοιχώματα του σωλήνα και να διοχετεύσει τα συντρίμμια στο σύστημα αποχέτευσης μέχρι τον σωλήνα αναρρόφησης. Με αυτόν τον τρόπο απομακρύνονται με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα τα συντρίμμια ή το υλικό απόφραξης από τη γραμμή αποχέτευσης στις αποφραξεις περιστερι. Το σύστημα αναρρόφησης σηκώνει το υλικό σε ένα σώμα απορριμμάτων. ο καθαρισμός αποχέτευσης απομακρύνει ανεπιθύμητα υλικά, όπως μη βιοδιασπώμενα απορρίμματα ή λίπη και συσσωρευμένη λάσπη, από έναν σωλήνα.

Οι περισσότεροι καθαρισμοί αποχετεύσεων πραγματοποιούνται στο πλαίσιο ενός προγράμματος τακτικής συντήρησης, αν και οι καθαριστές ανταποκρίνονται επίσης σε κλήσεις έκτακτης ανάγκης για υπερχείλιση ή βλάβη των γραμμών. Το καθαριστικό αποχέτευσης είναι ένα χημικό προϊόν που ξεμπλοκάρει τους σωλήνες αποχέτευσης ή τις φραγμένες αποχετεύσεις λυμάτων. Ο όρος μπορεί επίσης να αναφέρεται σε μια μηχανική συσκευή, όπως το φίδι του υδραυλικού, ο κοχλίας αποχέτευσης, το βεντούζα τουαλέτας ή παρόμοια συσκευή. Περιστασιακά, ο όρος αναφέρεται σε υδραυλικό ή άλλο άτομο που εκτελεί τον καθαρισμό και την υγιεινή της αποχέτευσης.

Οι υδραυλικοί γνωρίζουν πώς να καθαρίζουν και να συντηρούν όλα τα υδραυλικά συστήματα ενός σπιτιού. Ο καθαρισμός των γραμμών αποχέτευσης δεν αποτελεί πρόβλημα για έναν υδραυλικό, αλλά το πιθανότερο είναι ότι δεν είστε υδραυλικός. Τα καθαριστικά αποχέτευσης περιέχουν συνήθως μια ισχυρή βάση, όπως το υδροξείδιο του νατρίου, που αποσυνθέτει τις τρίχες και μετατρέπει τα λίπη σε υδατοδιαλυτά προϊόντα. Τα πλεονεκτήματα των καθαριστικών αποχέτευσης με έκρηξη αέρα περιλαμβάνουν τη δυνατότητα άμεσης εκκαθάρισης των βουλωμάτων και των αποχετεύσεων που λειτουργούν αργά, σε αντίθεση με τα χημικά καθαριστικά που μπορεί να χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να δράσουν.

Μην επιχειρήσετε να ξεβουλώσετε τις αποχετεύσεις σε αυτό το σημείο - τα λύματα πρέπει να απομακρυνθούν πριν αντιμετωπιστεί η αιτία της διαρροής. Η υπερχείλιση του αποχετευτικού αγωγού (SSO) είναι μια κατάσταση κατά την οποία ανεπεξέργαστα λύματα απορρίπτονται από έναν αποχετευτικό αγωγό στο περιβάλλον πριν φθάσουν σε μια εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων. Τα στερεά σκευάσματα των διαβρωτικών αλκαλικών καθαριστικών αποχέτευσης αποτελούνται από μια καυστική ουσία (συχνά υδροξείδιο του νατρίου ή υδροξείδιο του καλίου), σωματίδια αλουμινίου και "πρόσθετα. Δεδομένου ότι οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιού δεν συντηρούν τις αποχετευτικές τους γραμμές, μπορεί επίσης να αρχίσετε να αντιμετωπίζετε συμπτώματα βρώμικου ή φραγμένου σωλήνα λόγω φυσικής, ακατέργαστης εφεδρείας λυμάτων.

Τα ζητήματα ασφάλειας για τα οικιακά διορθωτικά καθαριστικά αποχέτευσης περιλαμβάνουν την απαίτηση να χειρίζεστε τα συστατικά (για παράδειγμα, αλισίβα) με την κατάλληλη προσοχή. Σε ορισμένα μοντέλα υδρομηχανικών καθαριστικών αποχέτευσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο ζεστό όσο και κρύο νερό, παρέχοντας πρόσθετη δύναμη καθαρισμού για τα λίπη, τις πρωτεΐνες ή άλλα εύκολα λιωμένα βουλώματα της αποχέτευσης. Τα πλεονεκτήματα των ηλεκτρικών καθαριστών αποχέτευσης περιλαμβάνουν τη δυνατότητα καθαρισμού μεγάλων τμημάτων της αποχέτευσης, τη δυνατότητα απομάκρυνσης στερεών αντικειμένων, όπως ρίζες δέντρων και κοσμήματα, και την εύκολη διαθεσιμότητα μέσω καταστημάτων υλικού και πάγκων ενοικίασης εργαλείων. Και μπορεί να μην χρειαστεί καν να πληρώσετε για τις υπηρεσίες τους - συχνά, η ασφάλιση καλύπτει το κόστος πρόσληψης επαγγελματικής βοήθειας σε περίπτωση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας αποχέτευσης.

Άλλα διαβρωτικά μείγματα διατίθενται ως καθαριστικά δύο συστατικών που αναμειγνύονται καθώς χύνεται στο άνοιγμα της αποχέτευσης. Οι φυσικές ουσίες, όπως τα μαλλιά, το λίπος ή άλλα έλαια, συνέχισαν να αποτελούν πρόβλημα στις αποφράξεις της αποχέτευσης, απαιτώντας, με τη σειρά τους, την ανάπτυξη αποτελεσματικότερων χημικών καθαριστικών αποχέτευσης. Τα πλεονεκτήματα των χημικών καθαριστικών αποχέτευσης περιλαμβάνουν την εύκολη διαθεσιμότητα ορισμένων σκευασμάτων μέσω των καταστημάτων λιανικής πώλησης και τη δυνητική ευκολία χρήσης για την απομάκρυνση μαλακών φραγμάτων από τρίχες και λίπη που συσσωρεύονται κοντά στα ανοίγματα της αποχέτευσης. Τα μειονεκτήματα των χημικών καθαριστικών αποχέτευσης περιλαμβάνουν την έλλειψη αποτελεσματικότητας για την απομάκρυνση των βουλωμάτων που βρίσκονται μακριά από το άνοιγμα της αποχέτευσης (για παράδειγμα, βουλώματα που εμφανίζονται σε τουαλέτες ή στην κύρια αποχέτευση), την αδυναμία απομάκρυνσης των περισσότερων στερεών φραγμάτων και τα ζητήματα ασφάλειας που περιγράφονται παρακάτω.

Τα χημικά καθαριστικά αποχέτευσης πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, καθώς η διαφορετική χρήση μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό. Τα ζητήματα ασφαλείας για τα καθαριστικά αποχέτευσης με έκρηξη αέρα περιλαμβάνουν την απαίτηση να φοράτε προστασία για τα μάτια και, όταν χρησιμοποιείτε ένα καθαριστικό με έκρηξη αέρα που χρησιμοποιεί φυσίγγια πεπιεσμένου αερίου, τον προσεκτικό χειρισμό των αχρησιμοποίητων φυσιγγίων.

Leave Message

All fileds with * are required