Τι προκαλεί την αποτυχία μιας αντλίας λυμάτων;

Το πιο συνηθισμένο μηχανικό πρόβλημα που προκαλεί βλάβη σε αντλία φρεατίου είναι ο κολλημένος διακόπτης. Αυτό συμβαίνει κυρίως όταν η αντλία μετατοπίζεται μέσα στη λεκάνη, με αποτέλεσμα ο πλωτήρας που λειτουργεί τον διακόπτη να καθίσταται αναποτελεσματικός, καθώς σφηνώνεται στο πλάι της αντλίας. Εδώ και χρόνια, οι αντλίες φρεατίου αποτελούν ένα αρκετά συνηθισμένο εξάρτημα στα σπίτια, ιδίως σε περιοχές της χώρας με χαμηλότερο επίπεδο ή σε μέρη όπου το γρήγορο λιώσιμο των βαριών χιονιών μπορεί να προκαλέσει πλημμυρισμένα υπόγεια. Η δημοτικότητα των αντλιών φρεατίου έχει αυξηθεί εκθετικά τις τελευταίες δύο δεκαετίες, σε μεγάλο βαθμό εν μέρει λόγω μιας νομικής τροποποίησης του ομοσπονδιακού νόμου περί καθαρών υδάτων των ΗΠΑ το 1987, η οποία απαιτεί ορισμένα σπίτια να διαθέτουν αντλία φρεατίου, ακόμη και αν δεν είναι απαραίτητα υψηλού κινδύνου για πλημμύρες.

Ενώ οι περισσότερες αντλίες εκτόξευσης λυμάτων έχουν σχεδιαστεί για να αντέχουν τουλάχιστον 7 έως 10 χρόνια χρήσης, ενώ ορισμένες διαρκούν ακόμη και πολύ περισσότερο, ενίοτε προκύπτουν προβλήματα πολύ πριν η αντλία φτάσει στο τέλος της διάρκειας ζωής της. Ακολουθεί μια ματιά σε δύο από τους πιο συνηθισμένους λόγους πρόωρης βλάβης της αντλίας εκβολής λυμάτων. Είναι μηχανικές συσκευές και επομένως επιρρεπείς σε δυσλειτουργίες, ιδίως με την πάροδο του χρόνου. Χρειάζονται μια πηγή ενέργειας και όταν αυτή αποτυγχάνει, η αντλία αποτυγχάνει στις αποφραξεις περιστερι.

Και μεταξύ των πολλών τύπων, εμπορικών σημάτων και μοντέλων αντλίας απορροφητήρα στην αγορά, ορισμένα είναι κακοσχεδιασμένα και φτηνά κατασκευασμένα. Τέλος, μια ακατάλληλη εγκατάσταση μπορεί να προκαλέσει υπολειτουργία ή αναποτελεσματική λειτουργία μιας αντλίας φρεατίου. Ένας βουλωμένος ή παγωμένος σωλήνας εκροής είναι μια κοινή αιτία βλαβών της αντλίας φρεατίου. Ο σωλήνας εκκένωσης εκτείνεται από το φρεάτιο φρεατίου στον εξωτερικό χώρο όπου το νερό αποστραγγίζεται.

Εάν αυτός ο σωλήνας είναι φραγμένος, το σύστημα σταματά να λειτουργεί και το νερό συσσωρεύεται στο υπόγειο. Μπορεί να υπάρχουν μια σειρά από λόγους για τους οποίους μπορεί να αποτύχει μια αντλία φρεατίου. Δίπλα στην αντλία φρεατίου στο υπόγειό σας, μία από τις πιο σημαντικές αντλίες που μπορεί να έχετε είναι η αντλία εκτοξευτήρα που χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση των λυμάτων. Όταν αυτή η αντλία σταματήσει να λειτουργεί, μπορεί να έχετε ένα άσχημο χάος να καθαρίσετε.

Η βακτηριακή ανάπτυξη που φράζει σε μια γραμμή αποχέτευσης, σε μια παγίδα αποχέτευσης ή σε μια αντλία εκτοξευτήρα ή σε μια αντλία λυμάτων μπορεί να επιδεινωθεί από επιπλέον πηγές βακτηρίων, όπως τα βακτήρια που σχηματίζονται στα συμπυκνώματα του κλιματισμού που διανέμονται με το να στάζουν μέσω του συστήματος αποχέτευσης συμπυκνωμάτων σε μια σπάνια χρησιμοποιούμενη παγίδα ή σε ένα θάλαμο αντλίας λυμάτων. Ο απομακρυσμένος διακόπτης ελέγχου πλωτήρα τύπου πλωτήρα και σωλήνα (αριστερά) χρησιμοποιείται σε ορισμένες αντλίες λυμάτων και συστήματα αντλιών φρεατίου. Για να διαγνώσετε το πρόβλημα ελέγχου της αντλίας λυμάτων είναι καλύτερο να ανοίξετε μια θυρίδα επιθεώρησης στη δεξαμενή συγκράτησης όπου βρίσκεται η αντλία εκροής. Έχουμε ένα σύστημα διπλής αντλίας (εκτοξευτήρα) στο θησαυροφυλάκιο που ωθεί τα λύματα πάνω και κάτω από μια γραμμή πίεσης (σε έναν παράδρομο) προς τον κεντρικό αγωγό του Δήμου σε έναν μεγάλο διασταυρούμενο δρόμο.

Καθώς ο φρεάτιο γεμίζει, η αντλία ενεργοποιείται και μετακινεί το υγρό έξω από το φρεάτιο μέσω σωλήνων που απομακρύνονται από τα θεμέλια του σπιτιού σας σε μια περιοχή όπου μπορεί να αποστραγγιστεί, όπως ένας δημοτικός αγωγός ομβρίων ή ένα ξηρό φρεάτιο. Τα εμπόδια σε μια γραμμή απόρριψης λυμάτων μπορεί να αποτελέσουν απειλή για τη διάρκεια ζωής της αντλίας σας, εάν είναι τόσο μεγάλα ή πυκνά που η αντλία δεν μπορεί να προωθήσει τα απόβλητα. Φράγματα στο εσωτερικό των σηπτικών γραμμών μπορούν και συμβαίνουν, και τις περισσότερες φορές, η αντλία εκτόξευσης λυμάτων σας θα είναι σε θέση να ωθήσει τα απόβλητα μέσω της γραμμής λειτουργώντας λίγο περισσότερο. Ορισμένα σαπούνια μπαρ μπορούν επίσης να σχηματίσουν κηρώδη φραξίματα ή μπλοκαρίσματα στα υδραυλικά συστήματα και στις αντλίες λυμάτων ή εκροών.

Βρισκόμαστε σε μια πόλη όπου αν αν τοποθετήσετε ένα σπίτι χαμηλότερα από την αποχέτευση της πόλης και σε απόσταση 300 μέτρων, πρέπει να χρησιμοποιήσετε αντλία ανύψωσης. Ο τρόπος που λειτουργεί ο πλωτηροδιακόπτης είναι ότι κατά την εγκατάσταση της αντλίας εκτόξευσης μπορείτε να ρυθμίσετε σε ποια στάθμη θα φτάσουν τα λύματα πριν ενεργοποιηθεί η αντλία για να ξεκινήσει και πότε θα κλείσει η αντλία. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα προβλήματα του πλωτηροδιακόπτη είναι εύκολο να διορθωθούν, οπότε σίγουρα δεν αξίζει να θέσετε σε κίνδυνο ολόκληρη την αντλία εκβολής λυμάτων επειδή δεν διορθώνετε το βασικό πρόβλημα.

Leave Message

All fileds with * are required