Χρειάζονται καθαρισμό οι αντλίες εκτόξευσης λυμάτων;

Μια αντλία εκτόξευσης λυμάτων μετακινεί τα απόβλητα από περιοχές που βρίσκονται κάτω από τη σηπτική δεξαμενή ή τη γραμμή αποχέτευσης. Τα συντρίμμια που έχουν κολλήσει στον πλωτήρα θα επηρεάσουν τελικά την αντλία και τα απόβλητα θα ανακυκλωθούν. Μπορείτε να καθαρίσετε την αντλία στο πλαίσιο της συνήθους συντήρησής της ή να την αντιμετωπίσετε όταν προκύψει πρόβλημα. Εντοπίστε τους αεραγωγούς της αντλίας στη μονάδα σας - η θέση διαφέρει ανάλογα με το μοντέλο.

Επιθεωρήστε τους αεραγωγούς σας για συσσώρευση αποβλήτων, όπως βρωμιά, σκόνη ή άλλα συντρίμμια. Σπάστε τα με τα δάχτυλά σας και ρίξτε τα στη σακούλα απορριμμάτων σας. Ανοίξτε τους αεραγωγούς σας για να εισέλθει φρέσκος αέρας. Στη συνέχεια, αντικαταστήστε το κάλυμμα της αντλίας και ενεργοποιήστε ξανά τον διακόπτη.

Από εδώ και στο εξής, αποφύγετε να ρίχνετε απόβλητα στους νεροχύτες και τις τουαλέτες σας. Πολλοί άνθρωποι θα ρίξουν πράγματα στην τουαλέτα επειδή πιστεύουν ότι δεν θα της κάνουν κακό. Αυτό δεν ισχύει πάντα. Θα πρέπει πάντα να έχετε έναν κάδο απορριμμάτων κοντά στην τουαλέτα σας για να μην μπείτε καν στον πειρασμό να το κάνετε αυτό στις αποφραξεις περιστερι.

Πράγματα όπως τα γυναικεία προϊόντα καθώς και τα προφυλακτικά είναι μερικά από τα πιο συνηθισμένα προϊόντα που πετιούνται στην τουαλέτα. Ωστόσο, αυτά θα προκαλέσουν γρήγορα την απόφραξη του συστήματός σας, καθώς δεν προορίζονται για να πετιούνται σε καμία περίπτωση. Μόλις συμβεί αυτό, δεν υπάρχει τρόπος να καθαριστεί και η αντλία θα πρέπει να αφαιρεθεί και συχνά να αντικατασταθεί. Εάν η αντλία αρχίσει να λειτουργεί, αφήστε την να στραγγίξει όσο το δυνατόν περισσότερο νερό ή σκουπίστε το υπόλοιπο νερό με ηλεκτρική σκούπα υγρού-ξηρού αέρα ή ηλεκτρική σκούπα καταστήματος.

Στη συνέχεια, μπορείτε να προετοιμάσετε το σύστημα της αντλίας για τον καθαρισμό. Για το σκοπό αυτό, θα πρέπει να πάρετε μερικά λαστιχένια προστατευτικά γάντια, ένα μικρό πλαστικό δοχείο, ένα κατσαβίδι και ένα λάστιχο κήπου. Μπορεί να χρειαστείτε κάποιο φωτισμό και θα πρέπει επίσης να έχετε έτοιμο έναν κάδο απορριμμάτων. Η υγεία του σπιτιού μπορεί να κινδυνεύσει αν τα απόβλητα που δημιουργούνται στα λύματα των μπάνιων και των τουαλετών, συνεχίζουν να συγκεντρώνονται.

Τα απόβλητα πρέπει να καθαρίζονται. Αν δεν γίνει αυτό, τότε δεν θα επηρεάσει μόνο την υγεία του σπιτιού σας αλλά και των μελών της οικογένειάς σας. Ο καθαρισμός των αποβλήτων δεν είναι μια χειρωνακτική εργασία. Δεν θα χρειαστεί να πάτε και να πετάξετε τα απόβλητα στον κάδο απορριμμάτων με το χέρι.

Για αυτό υπάρχουν διαθέσιμες αντλίες εκτοξευτήρων. Αυτό επιτυγχάνεται χρησιμοποιώντας ισχυρούς πίδακες νερού που διασπούν τα απόβλητα και στη συνέχεια τα ωθούν προς τα πάνω και μέσα στη σηπτική δεξαμενή ή το αποχετευτικό σας σύστημα. Σημειώστε ότι οι μύλοι λυμάτων δεν είναι κατάλληλοι για χρήση με σηπτικές δεξαμενές, καθώς αλέθουν τα λύματα πολύ λεπτόκοκκα με αποτέλεσμα τα υγρά και τα στερεά να μην διαχωρίζονται ποτέ και τα υγροποιημένα στερεά να ταξιδεύουν μέσω του δευτερογενούς συστήματος στο πεδίο έκπλυσης. Θα χρησιμοποιήσετε επίσης μια αντλία εκτοξευτήρα αν έχετε κατακόρυφη ανύψωση μικρότερη από 70 πόδια και αν αντλείτε τα λύματα σε απόσταση μικρότερη από 750 πόδια.

Στην πραγματικότητα, αν ζείτε σε μέρος που είναι αφιλόξενο για τις αντλίες φρεατίου, όπως σε αμμώδες περιβάλλον, θα πρέπει να καθαρίζετε την αντλία φρεατίου σας τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Μια αντλία εκτοξευτήρα συνδέεται σε συσκευές που βρίσκονται κάτω από την κύρια γραμμή αποχέτευσης μιας πόλης για να απομακρύνει τα λύματα και τα απόβλητα από το σπίτι σας. Οι ιδιοκτήτες σπιτιού δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν καθόλου τα μπάνια, αν η αντλία δεν είναι εγκατεστημένη, καθώς δεν θα μπορεί να τραβήξει το καζανάκι των τουαλετών ή να διοχετεύσει τα απόβλητα στις αποχετεύσεις. Εφόσον γνωρίζετε τα σωστά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε, θα διαπιστώσετε ότι η διατήρηση της αντλίας εκβολής λυμάτων καθαρής είναι εύκολη υπόθεση.

Αν απλά ξεπλύνετε χυμό λεμονιού στην τουαλέτα σας, θα βοηθήσει να διαλύσετε τυχόν βουλώματα και να διατηρήσετε την αντλία απορριμματοφόρου σας καθαρή και να λειτουργεί σωστά. Η λειτουργία του εκτοξευτήρα λυμάτων θα είναι να αντλεί τα απόβλητα που έχουν κολλήσει κάτω από τη γραμμή αποχέτευσης και τη σηπτική δεξαμενή. Εάν η αντλία εκτοξευτήρα αποτύχει, αυτό θα σημάνει δημιουργία αντιρροής λυμάτων στο σπίτι σας, δημιουργώντας ένα ανθυγιεινό περιβάλλον και ενδεχομένως οδηγώντας σε ζημιά στο υπόγειο ή στα θεμέλια του σπιτιού σας. Μόνο σπίτια με υπόγειο πλυντήριο ή μπάνιο χρειάζονται αντλία εκτοξευτήρα λυμάτων, αλλά σε αυτά τα σπίτια είναι ζωτικής σημασίας.

Για ένα ζωτικής σημασίας κομμάτι εξοπλισμού, η αντλία εκτόξευσης λυμάτων δεν είναι πολύ περίπλοκη- πρόκειται απλώς για μια διάταξη αντλίας και πλωτήρα. Ο εκτοξευτήρας αποτελεί μέρος των συσκευασμένων συστημάτων αντλιών και είναι απαραίτητο η διαδικασία καθαρισμού να γίνεται με διαδοχικό τρόπο. Αφού πραγματοποιηθούν οι εσωτερικές εργασίες στην αντλία λυμάτων, είναι απαραίτητο να ληφθούν κάποια προληπτικά μέτρα για την αποφυγή περαιτέρω απόφραξης της αντλίας.

Leave Message

All fileds with * are required