Χρειάζονται συντήρηση οι αντλίες λυμάτων;

Μια φορά το χρόνο, η αντλία φρεατίου και ο λάκκος χρειάζονται συντήρηση. Καθαρίστε τη σχάρα, ελέγξτε τους σωλήνες αποστράγγισης, καθαρίστε τη σήτα ή το άνοιγμα εισόδου, τοποθετήστε την αντλία ξανά στο φρεάτιο και γεμίστε το με νερό για να μην στεγνώσει. Στο σύγχρονο, πολυεπίπεδο σπίτι, οι αντλίες εκτόξευσης λυμάτων καθιστούν δυνατή τη μετακίνηση των στερεών αποβλήτων από τα σημεία αποστράγγισης μέσω των σηπτικών αγωγών και προς τον χώρο διάθεσης, είτε πρόκειται για ιδιωτική σηπτική δεξαμενή είτε για δημόσιο αποχετευτικό σύστημα. Εάν διαθέτετε αντλία εκτοξευτήρα λυμάτων, θα πρέπει να εξοικειωθείτε με τις γενικές ανάγκες συντήρησης και τα σημάδια που δείχνουν ότι η αντλία δεν λειτουργεί σωστά.

Οι αντλίες φρεατίου λυμάτων δεν απαιτούν πολύ άμεση συντήρηση. Με την κατάλληλη φροντίδα, η μέση αντλία διαρκεί περίπου 7 χρόνια. Ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλίσετε την υγεία και τη μακροζωία των αντλιών λυμάτων σας (και του σηπτικού σας συστήματος συνολικά) είναι να βάζετε στο σύστημά σας μόνο απόβλητα τουαλέτας που μπορούν να ξεπλυθούν. Αυτό σημαίνει ότι αποφεύγετε να βάζετε πράγματα όπως μωρομάντηλα, οδοντικό νήμα, προϊόντα γυναικείας υγιεινής, άμμο για γατάκια κ.λπ.

Εν ολίγοις, μην αντιμετωπίζετε τις τουαλέτες σας σαν σκουπιδοτενεκέδες. Αυτά τα στερεά θα καταστρέψουν γρήγορα μια αντλία μύλου, και όταν φτάσουν στη δεξαμενή συγκράτησης του συστήματός σας, θα προκαλέσουν υπερβολική συσσώρευση στερεών και ενδεχομένως θα οδηγήσουν ακόμη και σε βλάβη ολόκληρου του συστήματος. Κατά τη διάρκεια του συνήθους ραντεβού σας για το σέρβις σηπτικών συστημάτων, ο τεχνικός σας θα επιθεωρήσει τις αντλίες σας για να διασφαλίσει ότι λειτουργούν σωστά. Οι αντλίες εκτόξευσης λυμάτων μπορεί να αναμένεται να λειτουργούν για χρόνια με κανονική άντληση λυμάτων χωρίς να παρουσιάζουν βλάβη στις αποφραξεις περιστερι.

Παρέχουν πολύ αξιόπιστες υπηρεσίες και συνήθως απαιτούν ελάχιστες εργασίες συντήρησης. Ωστόσο, όπως συμβαίνει με κάθε μηχανικό κομμάτι εξοπλισμού, συνιστάται και προτείνεται ένα πρόγραμμα προληπτικής συντήρησης που περιλαμβάνει τις ακόλουθες επιθεωρήσεις. Οι αντλίες αποχέτευσης Grinder, κοινώς γνωστές ως αντλίες εκτόξευσης λυμάτων, κατασκευάζονται για να εξυπηρετούν τον προαναφερθέντα σκοπό. Ακόμη και στα σπίτια, για τις τουαλέτες που βρίσκονται στο υπόγειο, οι αντλίες αυτές απαιτούνται και συνιστώνται.

Μια τυπική εφαρμογή μιας αντλίας εκτοξευτήρα λυμάτων είναι σε ένα σπίτι όπου η τουαλέτα του υπογείου βρίσκεται χαμηλότερα από το ύψος της γραμμής αποχέτευσης που βγαίνει από το σπίτι. Η κατανόηση των λόγων για τους οποίους οι αντλίες εκτόξευσης λυμάτων αποχέτευσης αποτυγχάνουν μπορεί να σας βοηθήσει ως ιδιοκτήτη ακινήτου να αποφύγετε δαπανηρά προβλήματα στο μέλλον. Η παραπάνω φωτογραφία της αντλίας εκτοξευτήρα λυμάτων δείχνει μια τυπική βυσματούμενη αντλία εκτοξευτήρα λυμάτων που χρησιμοποιείται σε υπόγειο σπιτιού. Στη φωτογραφία της αντλίας αποχέτευσης λυμάτων που παρουσιάζεται πάνω αριστερά, ο αριθμός των καλωδίων και των σωλήνων στη δεξαμενή μας λέει ότι πρόκειται για ένα σύστημα διπλής ή διπλής αντλίας με δύο αντλίες αποχέτευσης, δύο αποχετεύσεις και έναν συναγερμό δεξαμενής επίσης (τα κεντρικά καλώδια).

Είστε οξυδερκής που υποδεικνύετε την πιθανότητα παλινδρόμησης λυμάτων στο αντλιοστάσιο σας, ίσως με αρκετά αργό ρυθμό ώστε να απαιτείται ένας μάλλον κανονικός αριθμός ωρών πριν η αντλία λυμάτων πρέπει να ενεργοποιηθεί ξανά. Εάν η αντλία προορίζεται μόνο για τη μετακίνηση διαυγασμένων λυμάτων, π.χ. από μια σηπτική δεξαμενή σε ένα πεδίο αποστράγγισης, ο σωστός όρος που πρέπει να χρησιμοποιήσετε είναι αντλίες λυμάτων. Ακόμα και σε περιπτώσεις όπου το σπίτι και το σηπτικό σύστημα είναι εξίσου διαβαθμισμένα, μπορεί να απαιτείται μια αντλία αποχέτευσης για να επιτευχθεί ο ιδανικός ρυθμός αποχέτευσης λυμάτων 2 πόδια ανά δευτερόλεπτο.

Οι βιομηχανικές αντλίες χρησιμοποιούνται για τη μετακίνηση υγρών για διάφορες εφαρμογές και χρησιμεύουν ως το κέντρο των περισσότερων βιομηχανικών διεργασιών. Δίνουμε επίσης συστάσεις για το μέγεθος των σωληνώσεων για αντλίες λυμάτων και αντλίες λυμάτων με βάση τον ρυθμό της αντλίας εκβολής σε gpm. Θα μπορούσατε να ζητήσετε από τον υδραυλικό σας να ελέγξει αν λείπει ή είναι ελαττωματική η βαλβίδα αντεπιστροφής στην αντλία απορριμμάτων σας ή αν υπάρχει ελάττωμα στο σύστημα εξαερισμού των λυμάτων στη γραμμή εξαερισμού. Εάν ηχεί ο συναγερμός της αντλίας λυμάτων σας σταματήστε να χρησιμοποιείτε νερό, σταματήστε να τραβάτε το καζανάκι της τουαλέτας, κλείστε το πλυντήριο ρούχων, το πλυντήριο πιάτων κ.λπ.

Οι αντλίες συλλογής λυμάτων, γνωστές και ως αντλίες εκτόξευσης λυμάτων, εγκαθίστανται συνήθως στο υπόγειο του σπιτιού σας ή ακριβώς έξω από το σπίτι σας. Οι αντλίες εκτόξευσης λυμάτων διαθέτουν πλωτηροδιακόπτη όπως και οι αντλίες φρεατίων, πράγμα που σημαίνει ότι όταν τα επίπεδα υγρών φτάσουν σε ένα σημείο όπου ο πλωτήρας της μονάδας ανεβαίνει σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο, η αντλία θα ενεργοποιηθεί αυτόματα.

Leave Message

All fileds with * are required